ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)

6 αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα, και μερικά ολόκληρα για το τέλος

2 κ.σ.μπράντι ή ρούμι

200 γρ.κουβερτούρα

3ασπράδια από βιολογικά αβγά

2 κ.σ.ζάχαρη

1 φλ.κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

12 μικρές μαρέγκες, σπασμένες σε κομμάτια

12 μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα δαμάσκηνα στο μπράντι να μουλιάσουν ώσπου να λιώσουμε τη σοκολάτα. Ξύνουμε στον τρίφτη ή με μαχαίρι τα 50 γρ. από την κουβερτούρα και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Οταν λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές κορυφές (όχι σφιχτή). Προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκα στη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε και το μπράντι με τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στην υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε με το κουτάλι ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα τα 2/3 της τριμμένης σοκολάτας, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, τις μαρέγκες και τα μαρόν γλασέ. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ισομοιράζουμε τη μους σε 6 φλιτζάνια και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας, ένα δαμά-σκηνο ή ένα μαρόν γλασέ ή μία μικρή μαρέγκα και λίγο κακάο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.