«Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση για την β’ αξιολόγηση» δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο μετά την συνάντησή τους στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό το πρόγραμμα θα είναι επιτυχημένο πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί.

Από την πλευρά του ο Ευ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «είχαμε μια επικοδομητική συνομιλία για τη διαδικασία και την ουσία της β’ αξιολόγησης. Με καλή θέληση τα προβλήματα που παραμένουν θα ξεπεραστούν».

«Οταν υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να λυθούν» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Παραμένουν στο τραπέζι η ενεργειακή μεταρρύθμιση, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η ορθή αξιολόγηση του δημοσιονομικού κενού» συμπλήρωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς σχετικά με το ΔΝΤ ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι «το ΔΝΤ πρέπει να λάβει την απόφασή του για το επίπεδο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα», ενώ από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η παρουσία του Διεθνούς Ταμείου είναι πολύ καθησυχαστική προϋπόθεση για μερίδα κρατών-μελών.


Νωρίτερα προσερχόμενος στη συνάντηση ο ελληνας ΥΠΟΙΚ ερωτηθείς εάν πρόκειται να λάβει μέρος στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, απάντησε αρνητικά.