Το αλκοόλ δημιουργεί στον εγκέφαλο ένα αίσθημα πείνας, ενεργοποιώντας έτσι τα εγκεφαλικά σήματα που λένε στο σώμα ότι πρέπει να φάει περισσότερο. Αυτό αποκαλύπτει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έγινε σε πειραματόζωα (ποντίκια).
Η εξήγηση
Ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Ντένις Μπουρντάκοφ του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature Communications», εκτιμούν ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους ανθρώπους. Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί συχνά οι άνθρωποι τρώνε περισσότερο, όταν «κατεβάζουν» μερικά ποτηράκια. Η όρεξή τους ανοίγει, επειδή ο εγκέφαλος δίνει τη σχετική εντολή, μετά από «προτροπή» του αλκοόλ. Όταν οι επιστήμονες μπλόκαραν με ένα φάρμακο τους σχετικούς νευρώνες του εγκεφάλου, τα ποντίκια που είχαν πιει αλκοόλ, δεν πεινούσαν πια τόσο.
Newsroom ΔΟΛ