«Οι ιδιοκτησίες των καναλιών ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη Πόθεν Εσχες των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών.
«Ζητούν -με προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ- να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους», σημειώνει ο κ. Παππάς και συμπληρώνει ότι «πρόκειται για μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό».
«Περιμένουμε να μας εξηγήσουν με ποια λογική θα υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κανάλια, αλλά θα εξαιρούνται οι κατά τεκμήριο βαθύπλουτοι επιχειρηματίες-καναλάρχες, καθώς και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα μεγαλοστελέχη τους», επισημαίνει ο υπουργός.
Να σημειωθεί ότι στην προσφυγή της στο ΣτΕ η ΕΙΤΗΣΕΕ επικαλείται την απόφαση του Συμβουλίου για το πόθεν έσχες των δικαστών.
«Επίσης, περιμένουμε από την «Ηχώ των Καναλαρχών», τη ΝΔ, να τοποθετηθεί άμεσα σχετικά με τη νέα απαίτηση των επιχειρηματιών-φίλων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», καταλήγει ο κ. Παππάς.