Ξένες ταινίες
«Εκρηκτική απειλή»
(Detonator) Mega, 23.15
Ενας άνδρας δολοφονείται. Τριάντα εκατομμύρια δολάρια αναζητούνται. Ο μυστικός πράκτορας της CIA Σόνι Γκρίφιθ αναλαμβάνει μια νέα αποστολή, να συνοδεύσει πίσω στην Αμερική την πανέμορφη Ρωσίδα Νάντια, τη μοναδική μάρτυρα. Ενας έμπορος όπλων την καταδιώκει και δεν σταματά πουθενά προκειμένου να βρει την κοπέλα που έχει κρύψει 30 εκατομμύρια δολάρια, με τα οποία αυτός σκοπεύει να αγοράσει μια πυρηνική βόμβα. (ΗΠΑ, 2006, 98′)
«Διπλή ομηρεία»
(Hostage) Alpha, 23.30
Ενας αποτραβηγμένος στην επαρχία πρώην διαπραγματευτής απελευθέρωσης ομήρων (εγκατέλειψε το Σώμα εξαιτίας ενός τραγικού λάθους) επανέρχεται στην ενεργό δράση όταν τρεις νεαροί καταλαμβάνουν το σπίτι μιας πάμπλουτης οικογένειας. Μέχρι το πρώτο 40λεπτο η αστυνομική περιπέτεια με τον Μπρους Γουίλις έχει τα φόντα για να μας κρατήσει «κολλημένους» στο κάθισμα. Οταν όμως αρχίζουν οι στροφές στην πλοκή αρχίζουν και τα σεναριακά βραχυκυκλώματα, επειδή η εμπιστοσύνη κλονίζεται. Και πάλι όμως ως περιπέτεια η «Διπλή Ομηρεία» είναι αρκετά χορταστική για ένα χαλαρό δίωρο. Σε σκηνοθεσία Φλοράν Σιρί, με τους Κέβιν Πολάκ, Μπεν Φόστερ και Τζόναθαν Τάκερ δίπλα στον Γουίλις. (ΗΠΑ, 2005, 105′)

«Εχθροί ξανά»
(A good man) Σκάι, 23.30
Υστερα από μια σπουδαία καριέρα στις ειδικές δυνάμεις, που καταλήγει όμως σε καταστροφή, ο Αλεξάντερ εγκαταλείπει την επικίνδυνη ζωή του και αποφασίζει να γίνει διαχειριστής σε ένα συγκρότημα κατοικιών. Οταν όμως η ζωή μιας οικογένειας εκεί απειλείται από μια συμμορία εγκληματιών, το παρελθόν του έρχεται να τον στοιχειώσει. Ενας παλιός εχθρός που θέλει να πάρει την εκδίκησή του, αλλά και μια μάχη μέχρις εσχάτων με ρωσική και κινεζική συμμορία του υποκόσμου θα φέρουν τον Αλεξάντερ στα όριά του. (ΗΠΑ, 2013, 100′)

HeliosPlus