ατζέντα

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό θεατρικό μυθιστόρημα

θεατρο



«Μαύρο χιόνι» στην Πόρτα
Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό θεατρικό μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Μαύρο χιόνι, το ημερολόγιο ενός μακαρίτη» είναι η θεατρική παράσταση που σκηνοθετεί ο Κώστας Φιλίππογλου στη σκηνή του θεάτρου Πόρτα. Διασκευή: Δήμητρα Κονδυλάκη – Κώστας Φιλίππογλου. Σκηνικά: Ολγα Μπρούμα. Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα. Με τους Εύα Αγγελοπούλου, Γιάννη Γιαννούλη, Τάσο Δημητρόπουλο, Δημήτρη Δρόσο, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Γιάννη Στεφόπουλο και Κώστα Φιλίππογλου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (21.15), κάθε Τετάρτη (20.00) και κάθε Κυριακή (18.30).
«Ζωή… χαρισάμενη»
Το έργο του Κώστα Τσιάνου «Ζωή… χαρισάμενη» παρουσιάζεται στο θέατρο Προσκήνιο σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, με την Αγγελική Λεμονή. Πρόκειται για έναν μονόλογο με ηρωίδα μια πάμπτωχη, αγράμματη, αγνώστου πατρός και μητρός, με τρία εξώγαμα παιδιά από διαφορετικούς πατεράδες. Στις 21.00.

«Το στρίψιμο της βίδας»
Βασισμένη στο έργο του Χένρι Τζέιμς «Το στρίψιμο της βίδας» είναι η ομώνυμη παράσταση του Δημοσθένη Παπαδόπουλου, ο οποίος υπογράφει τη διασκευή, τη σκηνοθεσία, τη μουσική επιμέλεια και τους φωτισμούς. Πρεμιέρα την Τρίτη (21.00) στο θέατρο Ανεσις. Με τη Θάλεια Ματίκα και τον Ιάσονα Παπαματθαίου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

«Ξανθίππη» στο Γκλόρια
Ιδωμένο από την πλευρά της Ξανθίππης είναι το έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου που πραγματεύεται τη ζωή και τη φιλοσοφία του Σωκράτη. Σε σκηνοθεσία του Κωστή Παπαϊωάννου η «Ξανθίππη» παίζεται στο θέατρο Γκλόρια Μικρό, με τη Ματθίλδη Μαγγίρα. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

«Μετά τη Βάρκιζα»
Το έργο του Μυρώδη Αδαμίδη «Μετά τη Βάρκιζα» παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη από την ομάδα «Συν Κάτι». Σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Με τους Θεοδώρα Σιάρκου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Ειρήνη Πολυδώρου, Μάνο Κωστή, Σάββα Πογιατζή και Κωστή Σαββιδάκη. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00.

Στο Γυάλινο της Συγγρού
«Δεν υπάρχει κράτος, μαντάμ!» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης του Παντελή Αμπαζή και του Γεράσιμου Γεννατά, μαζί με τη Βανέσσα Αδαμοπούλου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (λεωφόρος Συγγρού 143). Ολες τις Παρασκευές του Ιανουαρίου (13-20-27/1), στις 22.30.
συναυλια



Η ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο
Εργα Σμέτανα, Σούμαν, Σούμπερτ, Χριστοδούλου και Μπερλιόζ ερμηνεύει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μουσική διεύθυνση: Νίκος Χριστοδούλου. Σολίστ ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός. Στις 9/1 στις 20.30.
eκθεση



Μπότσογλου στο ΜΙΕΤ
«Απέναντι του βουνού» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Χρόνη Μπότσογλου που παρουσιάζει το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης στη Βίλα Καπαντζή, στη Θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13/1, στις 20.00. Τα 110 περίπου έργα (λάδια, ακουαρέλες, τέμπερες) αποτυπώνουν το τοπίο που βλέπει ο καλλιτέχνης από το παράθυρο του σπιτιού του στο Πετρί της Λέσβου. Η δουλειά ολοκληρώθηκε την τελευταία οκταετία, αν και δύο έργα της έκθεσης είναι προγενέστερα –το 1977 και το 1978. Ως τις 2/3.


εκδηλώσεις


Από το MIT στη Στέγη
Οι εκδηλώσεις «Λέξεις & Σκέψεις» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενούν τον έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη την Πέμπτη (12/1) στη Μικρή Σκηνή της Στέγης (στις 19.00). Στο πλαίσιο της έκθεσης «Υβρίδια» (διάρκεια έκθεσης ως 15/1), θα μιλήσει για τους «έξυπνους αλγόριθμους», την εξελισσόμενη επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από αυτήν και τα φιλοσοφικά ερωτήματα που προκύπτουν για τη μάθηση και τη νοημοσύνη. Την επιμέλεια έχει ο Πρόδρομος Τσιαβός.

Παράταση για τον Γκάτσο
Με παράταση, μιας ακόμα συναυλίας, θα ολοκληρωθεί το αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός» στην πλατεία Καρύτση. Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα αποδώσουν τραγούδια σε στίχους του έλληνα ποιητή, σε μουσική κυρίως του Μάνου Χατζιδάκι (από τους τρεις κύκλους «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»). Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται και άλλοι συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Επιμέλεια: Αγαθή Δημητρούκα. Στις 21.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.