Ξένη σειρά
«Game of Thrones»Σκάι, 00.15
Στον τρίτο κύκλο της σειράς οι διαμάχες για την εξουσία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς παλιοί δεσμοί κόβονται διά παντός και νέες σχέσεις δοκιμάζονται στον χρόνο. Ο Οίκος των Λάνιστερ μετά βίας διατηρεί την κυριαρχία του στον θρόνο μετά την ανηλεή επίθεση του Stannis Baratheon και τις διαρκείς απειλές από τον Βορρά, ενώ η Daenerys ξαναβρίσκει τους δράκους της και προσπαθεί να συγκροτήσει στρατό για να διεκδικήσει κι αυτή τον Σιδερένιο Θρόνο. Στο σημερινό επεισόδιο, στον Βορρά, ο Jojen λέει στον Bran ότι θα πρέπει να περάσουν το Τείχος προκειμένου να βρουν το κοράκι με τα τρία μάτια. Η σχέση ανάμεσα στον Jon και στην Ygritte γίνεται όλο και πιο στενή, γεγονός που δυσαρεστεί ιδιαίτερα τον Orell. Η Melisandre αποκαλύπτει στον Gendry ότι ο πατέρας του ήταν ο Robert Baratheon.


Ξένες ταινίες
«Η κατάσταση των πραγμάτων»
(State of play) Star, 22.00
Ρεπόρτερ παλαιάς «κοπής» (Ράσελ Κρόου) αναλαμβάνει να βοηθήσει τον πολιτικό φίλο του (Μπεν Αφλεκ) σε περιπετειώδες θρίλερ του Κέβιν Μακ Ντόναλντ που συγχρόνως εξετάζει τις τεράστιες αλλαγές στην άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. (HΠA, 2009, 127′)
«Μαχητικό Stealth: η αόρατη απειλή»
(Stealth) Mega, 01.30
Ο σκηνοθέτης των καταιγιστικών περιπετειών «ΧΧΧ: Ο απόλυτος πράκτορας» και «Μαχητές των δρόμων» Ρομπ Κοέν σκηνοθετεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της ανθρωπότητας: την απώλεια ελέγχου των μηχανών από τον άνθρωπο. Στο εγγύς μέλλον, ένα πιλοτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύεται από τον άνθρωπο για να εκτελεί τις πιο ακραίες αποστολές. Γρήγορα, όμως, το σύστημα γίνεται εξυπνότερο από τους εκπαιδευτές του και σταματά να πειθαρχεί στις εντολές του. Το αποτέλεσμα; Ανθρωπος εναντίον μηχανής σε έναν πόλεμο νέας γενιάς. (ΗΠΑ, 2005, 121′)

HeliosPlus