Με το deal της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας με την Chipita (συμφερόντων Σπύρου Θεοδωρόπουλου) ξεκινά το 2017, καθώς λίγο πριν την λήξη του 2016 υπεγράφη τελικά η πολυαναμενόμενη συμφωνία ανάμεσα στην Chipita και στις πιστώτριες τράπεζες της Νίκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«ΗΕταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ ανακοινώνειότιτην Παρασκευή30 Δεκεμβρίου 2016υπεγράφησύμβαση αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεωντηςΠ.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕκαι των θυγατρικών εταιρειών της, με το σύνολο των δανειστριών τραπεζών (σε συνέχεια συμφωνίας που είχε υπογραφεί στις 17 Φεβρουαρίου 2016), ήτοι τωνEurobank,AlphaκαιAttica.

Κομβικής σημασίας είναι το γεγονός ότι στη υπογραφή της σύμβασηςσυμμετείχε η ΕταιρείαChipitaAEμέσω θυγατρικής της.

Πρόκειται για μια εξέλιξηπουσηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ και η οποία διαμορφώνει νέες προοπτικές για την αναπτυξιακή της πορεία.

Τα σημαντικότερα σημεία που περιλαμβάνονταιστη σύμβαση είναι τα εξής:

1.Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων κατά € 23,3εκατ. Το τμήμα της αύξησης που δεν θα καλυφθεί από τους υπάρχοντες παλαιούς μετόχους θα καλυφθεί από τηνChipitaAΕ.

2.Μεταβίβαση του ακινήτου της ΕταιρείαςΠ.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕστον Άγιο Στέφανο Αττικής προςτην ALPHA ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥΑΕ,στην οποία συμμετέχουν οι πιστώτριες τράπεζες, έναντι του ποσού των € 17 εκατ.

3.Μίσθωσητου παραπάνω ακινήτου από την ΕταιρείαΠ.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.

4.Απομείωσητου δανεισμού της ΕταιρείαςΠ.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕμε διαγραφή κεφαλαίου και τόκων σε συνδυασμό με διακανονισμό και ρύθμιση του υπολοίπου των υποχρεώσεωντης,ώστε ο δανεισμός μετά την περάτωση της εν λόγω αναδιάρθρωσης να ανέρχεται στο ποσό των €26,4εκατ.

5.Αύξηση της ονομαστικής τιμής των μετοχών τηςΠ.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕμε συνένωση των παλαιών μετοχών με αναλογία δέκα παλαιές κοινές μετοχές τηςΠ.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕπρος μία (1) νέα κοινή μετοχή τηςΠ.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ(reversesplit10:1) και αντίστοιχη μείωση του συνολικού αριθμού των παλαιών μετοχών τηςΠ.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.

6.Μείωσηστη συνέχεια,του μετοχικού κεφαλαίου τηςΠ.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕμέσω μείωσης της ονομαστικής αξίαςεκάστηςμετοχής τηςΠ.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕμε σκοπό το σχηματισμόισόποσου ειδικού αποθεματικούή για τον συμψηφισμό ισόποσων ζημιών.

Τέλος, σημειώνεται ότι ηυλοποίηση της Σύμβασης Επένδυσης και Αναδιάρθρωσης Δανειακών Υποχρεώσεων τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της συναλλαγής από όλες τις αρμόδιες αρχές».