Πλένω 1 γαλλική σαλάτα και αφήνω τα φύλλα της ολόκληρα. Ψήνω στη σχάρα ή στο τηγάνι 1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο λεπτές φέτες. Το μαρινάρω σε 5 κ.σ. πελτέ ροδιού, αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβω 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 3-4 δαμάσκηνα. Τα ανακατεύω σε ένα μπολ με χυμό από 1 λεμόνι, 50 ml έ.π. ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι.
Καβουρντίζω σε στεγνό τηγάνι 100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα.
Στρώνω σε μια πιατέλα τα φρούτα, γαρνίρω με τα φύλλα της γαλλικής σαλάτας και 20 φύλλα σέλινου, 20 φύλλα δυόσμου, 30 φουντίτσες άνηθου, 30-40 φύλλα μαϊντανού και βρέχω με λίγο λαδολέμονο. Προσθέτω από επάνω το κοτόπουλο,
τα αμύγδαλα, 1/2 ρόδι, τους σπόρους και κουταλιές από 3 παραγινωμένους λοτούς (υλικά για 8 άτομα).