ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 1 ΒΑΖΟ 1 ΛΙΤΡΟΥ)

500 γρ. νιφάδες βρόμης

3/4 φλ. ωμά αμύγδαλα, χονδροκομμένα

½ φλ. ηλιόσπορο

½ φλ. κολοκυθόσπορο

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. κακουλέ (καρδάμωμο)

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

6 κ.σ. μέλι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

χυμό από 1 μανταρίνι

½ φλ. αποξηραμένα κράνμπερι

½ φλ. κορινθιακή σταφίδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα, τον κακουλέ και το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμαπορτοκαλιού και τον χυμό μανταρινιού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε τα κράνμπερι και τις σταφίδες. Σερβίρουμε με γάλα ή με γιαούρτι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.