ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Τον άχαρο ρόλο της αντίστασης σε τυχόν σπατάλες (που μετά πληρώνονται διπλά) ανέλαβε για μία ακόμη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Αχαρος…
Τον άχαρο ρόλο της αντίστασης σε τυχόν σπατάλες (που μετά πληρώνονται διπλά) ανέλαβε για μία ακόμη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Με επιστολή του στους υπουργούς τούς ζητεί να κινηθούν αυστηρά εντός των νέων ορίων του Προϋπολογισμού με σκοπό να βοηθήσουν την προσπάθεια να αποκρούσει τις πιέσεις της τρόικας για νέα μέτρα το 2018. Το ίδιο είχε κάνει και πέρυσι, κάνοντας βέβαια πυρ και μανία τους… «ανοιχτοχέρηδες» υπουργούς.

…πλην χρήσιμος
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χουλιαράκης αναλαμβάνει έναν ρόλο άχαρο, πλην χρήσιμο, για την οικονομία και τη διαπραγμάτευση. Εχουν προηγηθεί η προσήλωση στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς στις Βρυξέλλες την εποχή Γιάνη Βαρουφάκη, η δήλωση στη Βουλή ότι η Ελλάδα δεν αμφισβητεί την εγκυρότητα των παλαιότερων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ (με αφορμή τη δίωξη στον Ανδρέα Γεωργίου), η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο όταν εκείνος αρνήθηκε να κόψει τις δαπάνες του υπουργείου Αμυνας και πρόσφατα οι ενστάσεις για τον τρόπο χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος.

Για το τελευταίο, αν τον είχαν ακούσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ο άμεσος προϊστάμενός του Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλλον θα είχε αποφύγει την περίφημη επιστολή…


Ποδαρικό…
Με μειώσεις μισθών για τους 600.000 δημοσίους υπαλλήλους έρχεται το 2017, καθώς από την Πρωτοχρονιά οι ασφαλιστικές εισφορές για τη συνταξιοδότησή τους από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων, τα οποία μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από τον λογαριασμό.

Το ίδιο ισχύει για τους γιατρούς του ΕΣΥ που μέχρι τώρα ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΣΑΥ, και πλέον υπάγονται στον νέο φορέα.


Ευχές
Καλή χρονιά χωρίς φορο-εκπλήξεις ευχήθηκαν οι μεγαλο-λογιστές και φοροτεχνικοί σε συναντήσεις που είχαν με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία δεσμεύτηκε ότι το 2017 δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στη φορολογία εισοδήματος. Το μοναδικό νέο στοιχείο στις φοροδηλώσεις θα είναι οι δαπάνες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών ώστε να δικαιολογηθεί ένα μέρος του αφορολόγητου ποσού για τα νοικοκυριά.

Εκλογολογία
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, αναφέρθηκε στην αξιολόγηση, στο επίδομα στους συνταξιούχους, στην προοπτική να μην πληρώσουν διόδια οι οδηγοί και στις εκλογές που θα γίνουν, όπως είπε, τον Ιούνιο του 2019.

Δεν είπε κουβέντα για το έργο, το οποίο υλοποιήθηκε από αμιγώς ελληνικές εταιρείες και παρότι αντιμετώπισε προβλήματα, ανάλογα με τα άλλα μεγάλα οδικά έργα, δεν σταμάτησε ποτέ και για αυτό παραδόθηκε πρώτο. Κρίμα, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια των Ελλήνων δεν αλλάζει μόνο την εικόνα της χώρας, αλλά δημιουργεί και μια ανάταση στους πολίτες ότι τα χρήματά τους πιάνουν τόπο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.