Η συνεχής αναζήτηση της καινοτομίας και η επαγρύπνηση στον ανταγωνισμό αποτελούν για την εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία το μυστικό της επιτυχίας μέσα στην κρίση. Οπως αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Σαράντης, «ο υψηλός ανταγωνισμός του κλάδου αντιμετωπίζεται με την εταιρική πεποίθηση πως πίσω από κάθε τι καλό υπάρχει κάτι ακόμη καλύτερο. Τα βασικά στοιχεία ανάπτυξης» σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι η επιμονή για παραγωγή άριστων ποιοτικά προϊόντων, η ελληνικότητα των πρώτων υλών, η συνεχής αναζήτηση καινοτομιών σε προϊόντα και διαδικασίες και η συνεχής επαγρύπνηση έτσι ώστε να επιδιώκονται βελτιώσεις που θα καθιστούν τα προϊόντα άριστα».
Βεβαίως, αναγνωρίζει ότι «καινοτομία χωρίς τις αντίστοιχες επενδύσεις δεν υφίσταται». Και στον τομέα αυτό όπως επισημαίνει η εταιρεία «αποτελεί φωτεινό παράδειγμα του κλάδου, επενδύοντας συνεχώς σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό, παραγωγικές διαδικασίες και συσκευασίες. Αυτή είναι μία συνεχόμενη και καθημερινή ενασχόληση η οποία δεν σταματάει ποτέ», σημειώνει ο ίδιος.
«Τα σωστά πράγματα στο σωστό χρόνο»


Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία όπως εξηγεί ο κ. Σαράντης. «Αναλύοντας συνεχώς τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς, προκύπτουν απαιτήσεις για επενδύσεις, οι οποίες όμως για να είναι αποτελεσματικές θα πρέπει να γίνουν την κατάλληλη χρονική στιγμή» αναφέρει και προσθέσει ότι για την εταιρεία «η ρήση «κάνουμε τα σωστά πράγματα στον σωστό χρόνο» αποτελεί ένα από τα «πιστεύω» μας». Για την επίτευξη αυτού του στόχου όπως τονίζει «όλες οι επενδύσεις υλοποιούνται, χωρίς τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αποφεύγοντας έτσι την όποια καθυστέρηση από την εμπλοκή με τον δημόσιο τομέα η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματικές και ετεροχρονισμένες κινήσεις».
Η εταιρεία την προσεχή διετία θα προβεί σε επενδύσεις που αφορούν την αποθήκευση των παραγόμενων προϊόντων της και την συντήρηση αυτών σε ψύξη, με στόχο την απόλυτη αυτοματοποίηση των λειτουργιών της στο τομέα αυτό. Παράλληλα υλοποιεί ένα πρόγραμμα στοχευμένων επενδύσεων που αφορούν νέες γραμμές παραγωγής και βελτιστοποίηση των υπαρχόντων. Το επιχειρηματικό πλάνο περιλαμβάνει επίσης την περαιτέρω ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές. Μέσα σε αυτό λοιπόν το δυσμενές οικονομικό τοπίο η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με στόχους φιλόδοξους και αναπτυξιακούς. Δέσμευσή της είναι να συνεχίσει και στο μέλλον να στηρίζει την ελληνική πρωτογενή παραγωγή μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις.
Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας


Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2017 ο κ. Δημήτρης Σαράντης επισημαίνει ότι «είναι σίγουρο πως η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει αν σαν χώρα δεν προβούμε στην αλλαγή της νοοτροπίας μας και δεν στραφούμε προς τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, από όπου μπορεί να προέλθει ουσιαστική παραγωγή πλούτου για την χώρα. Συνεπώς, αν η χώρα μας αποκτήσει ένα πιο παραγωγικό χαρακτήρα, τότε εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με το 2017 να σηματοδοτεί την απαρχή μίας νέας εποχής».
Η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων με τρία εμπορικά σήματα: Ολυμπος, Τυράς, Ροδόπη και έχει παρουσία σε 37 χώρες. Πρόκειται για μια δυναμικά αναπτυσσόμενη και εξωστρεφή εταιρεία η οποία συνεχίζει την αδιάκοπη λειτουργία της με προσφορά στην ελληνική οικονομία και στην πρωτογενή παραγωγή.
Στον διαγωνισμό της Grant Thorton και της Eurobank διακρίθηκε στον τομέα των επενδύσεων. Μέσα από συνεχείς κεφαλαιουχικές δαπάνες πήρε μια αγνή φυσική πρώτη ύλη, το γάλα και το μετέτρεψε σε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις.
Οι πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας είναι η παραγωγή προϊόντων και η χρήση ποιοτικών πρώτων υλών με στόχο να προσφέρει στον καταναλωτή προϊόντα ανώτερης ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, κάτι το οποίο αποτελεί ηθική δέσμευση για την εταιρεία. Παράλληλα για την εταιρεία, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί κομμάτι μιας μακροχρόνιας στρατηγικής, αναλαμβάνοντας δράσεις και δεσμεύσεις στοχεύοντας σε μια καλύτερη κοινωνία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ