Πολυεθνική παρουσία και συνεχείς επενδύσεις

Ως επιστέγασμα της πολυετούς προσπάθειας και της ξεκάθαρης και αποτελεσματικά υλοποιημένης στρατηγικής θεωρεί ο Κυριάκος Σαράντης,

Ως επιστέγασμα της πολυετούς προσπάθειας και της ξεκάθαρης και αποτελεσματικά υλοποιημένης στρατηγικής θεωρεί ο Κυριάκος Σαράντης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σαράντη, τη διάκριση της εταιρείας «Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ» στον διαγωνισμό της Eurobank και Grant Thorton, η ανάπτυξη της οποίας στηρίχθηκε στην εύρωστη οικονομική της θέση που της παρείχε τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τα αναπτυξιακά της σχέδια.

«Το «success story» του ομίλου έχει βασιστεί στη συστηματική επένδυση επέκτασης στο εξωτερικό μέσω θυγατρικών, καθώς και συνεχούς ανανέωσης και ενίσχυσης του προϊοντικού του χαρτοφυλακίου στο οποίο προστίθενται νέα σήματα μέσω εξαγορών αλλά και νέων συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης διεθνών εμπορικών σημάτων»
αναφέρει απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.
Ωστόσο, όπως ο ίδιος επισημαίνει, «η υλοποίηση της στρατηγικής του ομίλου γίνεται εφικτή αφενός λόγω της εύρωστης οικονομικής τoυ θέσης, που δίνει τη δυνατότητα στον όμιλο να χρηματοδοτεί τα αναπτυξιακά του πλάνα, αφετέρου δε, λόγω των ανθρώπων του, που με επαγγελματισμό και αφοσίωση υπηρετούν το όραμα του ομίλου. Αυτό ακριβώς», τονίζει, «αποτελεί ταυτοχρόνως και το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Παρουσιάζουμε στην αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντα καθημερινής χρήσης σε προσιτές τιμές καλύπτοντας τις ανάγκες εκατομμυρίων καταναλωτών. Εχουμε καταφέρει πολλά από τα προϊόντα μας να είναι πρώτα στις προτιμήσεις εκατομμυρίων καταναλωτών και να αποτελούν σημείο αναφοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπου διατηρούμε παρουσία μέσω των θυγατρικών μας».
Εξαγορές και επενδύσεις


Οσον αφορά τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας για το επόμενο έτος, ο όμιλος με γνώμονα την ποιότητα και την καινοτομία, προχωρεί σε συνεχείς επενδύσεις για δημιουργία νέων προϊόντων, είσοδο σε δυναμικές κατηγορίες, καθώς και σε νέες συμφωνίες αποκλειστικής αντιπροσώπευσης διεθνών εμπορικών σημάτων. Σημαντικό καταλύτη στην αναπτυξιακή πορεία του ομίλου αποτελούν και οι εξαγορές σημάτων ομοιογενών με το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο, με δυνατά μερίδια αγοράς και τη δυνατότητα να προσδώσουν αξία στην κερδοφορία του. Ταυτόχρονα, επενδύει σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται.
Ο κ. Σαράντης σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2017 αναφέρει ότι «έπειτα από μακρά περίοδο αβεβαιότητας, η Ελλάδα επανέρχεται σταδιακά σε σταθεροποίηση αφού τα τελευταία δύο τρίμηνα του 2016 είχαμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης από τρίμηνο σε τρίμηνο και όλα δείχνουν ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά σταθεροποίησης του ΑΕΠ. Πιστεύουμε δε ότι θα διατηρηθεί το θετικό momentum και το 2017 και θα έχουμε ένα έτος ανάπτυξης. Βεβαίως» σημειώνει ο ίδιος, «απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να καταφέρει να μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς αυτό θα είναι ένα ισχυρό σήμα μείωσης του ρίσκου της χώρας (country risk) που θα επηρεάσει θετικά τόσο τους επενδυτές όσο και το εγχώριο καταναλωτικό κοινό».
Παρουσία και σήματα


Με περισσότερα από 50 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, ο όμιλος Σαράντη έχει καταστεί ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές στην αγορά ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά (FMCG). Η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ αποτελεί πλέον μια ελληνική πολυεθνική με παρουσία στην Ευρώπη, μέσω θυγατρικών στις χώρες Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, πΓΔΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία και ενός rep office στη Σλοβακία και εξαγωγική δραστηριότητα παγκοσμίως.
Σήματα όπως το NOXZEMA, το CARROTEN, το BIOTEN, το ORZENE, το STR8, το BU, το C-THRU, το PROSAR, το SANITAS, το AVA, το ΤΕΖΑ, το PYROX, το CAMEL, το AFROSO είναι μερικά από τα ιδιοπαραγόμενα προϊόντα που διατηρούν αναγνωρισιμότητα και σημαντικά μερίδια αγοράς. Εξάλλου, ο όμιλος εμπορεύεται ισχυρά σήματα, όπως τα LA PRAIRIE, PRADA, NINA RICCI, CARTIER, CAROLINA HERRERA, TRUSSARDI, PUPA, JOHNSON & JOHNSON, COPPERTONE, LANES, CLEARBLUE, BIO-OIL, κ.λπ. Στο δυναμικό του ομίλου προστίθενται και τα προϊόντα της εταιρείας. Ο όμιλος καταγράφει πωλήσεις ύψους περίπου 310 εκατ. ευρώ, EBITDA περί τα 36 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη περίπου 23 εκατ. ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.