Προσωπικό, ποιότητα υπηρεσιών και επενδύσεις είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο σηρίχθηκε η μεταφορική εταιρεία Ορφεύς Βεϊνόγλου Διεθνείς Μεταφορές ΑΕ μέσα στην κρίση. Οπως αναφέρει ο Ορφέας Μοσχόπουλος-Βεϊνόγλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους επενδύσαμε ώστε όχι μόνο να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση αλλά και να μπορέσουν παράλληλα να αναπτυχθούμε: προσωπικό, ποιότητα υπηρεσιών και επενδύσεις. Πάντοτε αναγνωρίζαμε», εξηγεί ο ίδιος, «ότι η επιχειρηματική επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το προσωπικό. Με τη συνεχή εκπαίδευση, αξιολόγηση, προαγωγές και πολιτική αμοιβών έχουμε πετύχει την προσήλωση όλου του προσωπικού στην εκπλήρωση του στόχου μας που είναι η εδραίωση και ανάπτυξη της εταιρείας μας. Αποτελεί βασική προτεραιότητα η κάλυψη των αναγκών του προσωπικού σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν έχει μηδενιστεί η μετακίνηση υπαλλήλων μας σε άλλες εταιρείες» σημειώνει.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι υποδομές, αξιοπιστία, ανταπόκριση και ασφάλεια είναι οι λέξεις-κλειδιά για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει τα διεθνή standards. Η επιχείρησή μας», επισημαίνει, «έχει όλες τις πιστοποιήσεις επιχειρήσεων παγκόσμιας εμβέλειας ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνίζεται διεθνώς στις υπηρεσίες που παρέχει».
Οι επενδύσεις


Το τρίπτυχο της επιτυχίας συμπληρώνουν οι επενδύσεις. Οπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «η Ορφεύς Βεϊνόγλου ΑΕ διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση επενδύοντας συνεχώς σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής. Στη φιλοσοφία των μετόχων ήταν και θα είναι η ενίσχυση των επενδυτικών της σχεδίων με κεφάλαια των μετόχων ώστε να μην εξαρτάται απόλυτα από κεφάλαια τρίτων. Τα πρώτα έτη της κρίσης περιόρισε αισθητά τις επενδύσεις και με την πάροδο του χρόνου αφού πλέον είχε διαφανεί η προοπτική υγιών επιχειρήσεων ξεκινήσαμε τις επενδύσεις οι οποίες την τελευταία διετία κυμάνθηκαν σε 6 εκατ. ευρώ» αναφέρει.
Για το 2017 και την ελληνική οικονομία ο κ. Μοσχόπουλος-Βεϊνόγλου εκτιμά ότι «θα ανακάμψει σε επίπεδα βεβαίως μικρότερα των προβλέψεων σχετικών οικονομικών ιδρυμάτων. Η μείωση της ανεργίας, η εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, η μερική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων θα συμβάλουν ουσιαστικά στη σταθεροποίηση της οικονομίας» εκτιμά και επισημαίνει ότι «βεβαίως βασική προϋπόθεση αποτελεί η σταθερότητα του πολιτικού κλίματος έτσι ώστε να διαμορφωθεί κλίμα εμπιστοσύνης τόσο στους εγχώριους όσο και στους ξένους επενδυτές και παράλληλα να ενισχυθεί το τραπεζικό σύστημα με την προσέλκυση καταθέσεων».
Σχετικά με τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας για το επόμενο έτος, η επιχείρηση, σύμφωνα με τον ίδιο, «απαιτεί συνεχείς επενδύσεις προκειμένου να καλύψει τη συνεχή αύξηση των εργασιών της. Η διαχείριση και διανομή προϊόντων των μεγαλύτερων οίκων του εξωτερικού, η φύλαξη και διακίνηση σημαντικών έργων τέχνης απαιτούν απόλυτη εξειδίκευση και επενδύσεις υψηλών προδιαγραφών προκειμένου να παρέχονται οι υπηρεσίες που απαιτούνται», τονίζει. Στα άμεσα σχέδιά της παρότι πρόσφατα ολοκλήρωσε επενδύσεις 20.000 τ.μ. είναι η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση των μεγεθών της, η άμεση εξαγορά ακινήτου σε θυγατρική εταιρεία του εξωτερικού, η επέκταση σε νέους κλάδους και οι εξαγορές ομοειδών επιχειρήσεων.
Δίκτυο αποθηκών


Με εμπειρία που ξεπερνά τα 90 έτη, ο όμιλος Ορφεύς Βεϊνόγλου δραστηριοποιείται στον τομέα των μεταφορών ανά τον κόσμο προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και τεχνογνωσίας. Διαθέτει ιδιόκτητες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, πλέον των 100.000 τ.μ., οι οποίες βρίσκονται σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία στις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας με εύκολη πρόσβαση και άμεση σύνδεση με το οδικό δίκτυο προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Οι θυγατρικές εταιρείες του oμίλου σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Κύπρο και Λίβανο έχουν υιοθετήσει την τεχνογνωσία και εμπειρία της μητρικής εταιρείας παρέχοντας όλο το φάσμα των διαμεταφορικών υπηρεσιών.
Σημειώνεται ότι η Ορφεύς Βεϊνόγλου μέσα από μια μακρόχρονη εμπειρία στη μεταφορά έργων τέχνης σε όλον τον κόσμο, έχει καθιερωθεί στη χώρα μας ως η μεγαλύτερη και πλέον εξειδικευμένη εταιρεία στον τομέα διαχείρισης έργων τέχνης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ