Με βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες την ποιότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, η εταιρεία «Παλίρροια Σουλιώτης ΑΒΕΕ Κατασκευών Κονσερβών AE» συνεχίζει την ανοδική της πορεία μέσα στην κρίση, με στόχο να ικανοποιήσει το όραμά της που είναι να γίνει ο παγκόσμιος πρεσβευτής της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.

«Η εταιρεία μας είναι βαθιά προσηλωμένη στο όραμά της που είναι να αποτελεί έναν εξαιρετικό πρεσβευτή της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας σε όλον τον κόσμο»
αναφέρει ο Βασίλης Σουλιώτης, γενικός διευθυντής της εταιρείας με αφορμή τη διάκριση της «Παλίρροιας» στον διαγωνισμό της Eurobank και της Grant Thornton. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι κατάλληλες επενδύσεις σε τεχνολογία και μάρκετινγκ των τελευταίων χρόνων, η επέκταση των παραγωγικών μας δυνατοτήτων, η σημαντική ενίσχυση της ομάδας των στελεχών μας, καθώς και η χάραξη ξεκάθαρης στρατηγικής για τη διείσδυσή μας σε συγκεκριμένες αγορές και κανάλια στο εξωτερικό έφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, με το 87% του κύκλου εργασιών μας πλέον να αντιπροσωπεύει πωλήσεις εκτός Ελλάδας και τις ενοποιημένες πωλήσεις μας να έχουν υπερδιπλασιαστεί. Τα προϊόντα μας είναι τοποθετημένα σε κάποιες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής σε όλον τον κόσμο, είτε με την μάρκα «Παλίρροια» είτε με μάρκες ιδιωτικής ετικέτας και η πολύ καλή τους πορεία επισφραγίζει τις καθημερινές προσπάθειες όλων μας, δίνοντάς μας παράλληλα το κίνητρο να συνεχίζουμε δυναμικά στοχεύοντας ψηλότερα, προσθέτει ο κ. Σουλιώτης, ο οποίος επισημαίνει ότι «τα προϊόντα «Παλίρροια» εμπιστεύονται οι σεφ και οι επαγγελματίες της εστίασης σε περισσότερες από 40 χώρες».
Συνεχείς επενδύσεις


Σημειώνεται ότι όσον αφορά τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας, η «Παλίρροια» κλείνει την τετραετία έχοντας πετύχει τον στόχο της, δηλαδή να περδιπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της. Αυτή η οργανική ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί και το 2017 σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας.
Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας για το 2017, ο κ. Σουλιώτης πιστεύει ότι «πλέον οι πολιτικοί μας και όλοι οι Ελληνες πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δένδρο. Το πρόβλημα, τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και της χώρας μας γενικά,είναι οι αγκυλώσεις που έχουν σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, θα πρέπει να δούμε ποια είναι τα κριτήρια του επενδυτή που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και ναείμαστε γενναιόδωροι μαζί του, γιατί μόνο μέσα από επενδύσεις και μείωση της φορολογίας μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα επανέλθουμε στις αγορές και στην ανάπτυξη, με καθοριστικό τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα σε αυτή την προσπάθεια. Αν πορευθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», τονίζει, «είμαι αισιοδοξος ότι τα δυσκολότερα είναι πίσω μας και η πολυπόθητη έναρξη ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ