Καθημερινή καινοτομία, συνεχής βελτίωση και δέσμευση στις ανθρωποκεντρικές αξίες είναι η φιλοσοφία που έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει πιστά και το μυστικό της επιτυχίας στη διάρκεια της κρίσης και όχι μόνο για την εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού «B. Καυκάς ΑΕ». Οπως αναφέρει ο Νίκος Καυκάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «οι αξίες μας που αποτελούν τα θεμέλια για διαχρονική ανάπτυξη, η συνεχής επένδυση στους ανθρώπους μας σε όλα τα επίπεδα και η κουλτούρα για συνεχή βελτίωση, αλλαγή και προσαρμογή στις νέες συνθήκες σε καθημερινή βάση, αποτελούν τα μυστικά της επιτυχίας μας» σημειώνει ο ίδιος.
Σε νέους κλάδους


Η εταιρεία συνεχίζει την πορεία της με το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει θέσει για το δίκτυο καταστημάτων της σε περιοχές που παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον κ. Καυκά, «η εταιρεία καθώς προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της σχεδιάζει να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της νέα προϊόντα και λύσεις για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση οικιών και κτιρίων παντός τύπου. Σκοπεύει επίσης να ενισχύσει τις επενδύσεις της σε κλάδους όπως ο τουρισμός και η βιομηχανία».

Σχετικά με τον κλάδο του τουρισμού, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για την Καυκάς η δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών προδιαγραφών, αλλά και ανακαινίσεις μεγάλης κλίμακας που προγραμματίζονται. Στον βιομηχανικό κλάδο επίσης, σε τομείς όπως τα τρόφιμα και τα ποτά, τα πρότυπα Industry 4.0 και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων σε αυτά είναι ένας χώρος ο οποίος την αφορά όλο και περισσότερο. Επιπρόσθετα, όπως σημειώνει ο ίδιος, η εταιρεία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται εντατικά στον χώρο εξοικονόμησης ενέργειας σε φωτισμό επαγγελματικών και κοινόχρηστων χώρων καθώς και δημοσίων οδών.
Κινητήρια δύναμη


Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2017 ο κ. Καυκάς αναφέρει ότι «έχοντας περάσει ήδη επτά χρόνια βαθιάς κρίσης, μπορούμε με σχετική σιγουριά πια να αναγνωρίσουμε τα κακώς κείμενα και τις παθογένειες που μαστίζουν την ελληνική οικονομία και δυσκολεύουν το έργο των επιχειρήσεων. Η μεγαλύτερη και διαχρονική δυσκολία που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας», τονίζει, «είναι η αβεβαιότητα». Οπως εξηγεί, «όταν οι επιχειρήσεις δεν έχουν τρόπο να γνωρίζουν τι θα φέρει το άμεσο μέλλον και να προετοιμαστούν ανάλογα, το αποτέλεσμα είναι η αναβολή ή και ακύρωση επενδύσεων που θα έφερναν αξία και θέσεις εργασίας, κάτι που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία μας. Οι παθογένειες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον ρυθμιστικό και εποπτικό ρόλο του κράτους στην οικονομία, πλήττουν τον υγιή ανταγωνισμό και πτοούν τις δυναμικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, οι υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα στις σχέσεις τους με τις τράπεζες, με το σημαντικότερο αυτών να είναι το πολύ υψηλό κόστος χρήματος που καλούνται να πληρώσουν και το οποίο πλήττει την ανταγωνιστικότητά τους σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στο εξωτερικό».

«Παρά ταύτα»,
καταλήγει ο κ. Καυκάς, «πιστεύουμε ότι οι κρίσεις φέρνουν και ευκαιρίες. Οι επιχειρήσεις που επιβίωσαν αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο έχουν βγει κερδισμένες και έχουν γαλουχηθεί και αποκτήσει εφόδια που τις βοηθούν να αντεπεξέρχονται σε προκλήσεις και αντιξοότητες, προωθώντας την οικονομία και δημιουργώντας αξία για τη χώρα μας. Οι επιχειρήσεις, όπως η Καυκάς, που είναι υγιείς και πιστεύουν στις αξίες της καινοτομίας και της κοινωνικής υπευθυνότητας έχουν ήδη αποδείξει τη δύναμή τους και θα αποτελέσουν στο μέλλον την κινητήρια δύναμη για την έξοδο της αγοράς από την κρίση».
Κόντρα στον καιρό


Με κύκλο εργασιών άνω των 120 εκατ. ευρώ, ανθρώπινο δυναμικό 800 ατόμων, 55 εταιρικά καταστήματα και μια άρτια στελεχωμένη διεύθυνση εταιρικών πωλήσεων, η «B. Καυκάς AE», με δραστηριοποίηση στον χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, του φωτισμού και των ενεργειακών λύσεων έχει ένα σαφές επιχειρηματικό όραμα: να παρέχει μαζί με τους συνεργάτες της –κατασκευαστές και εγκαταστάτες ηλεκτρολογικού υλικού –τεχνολογία και προϊόντα αιχμής που δίνουν αξιόπιστες λύσεις στις ανάγκες των καταναλωτών για εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια και έλεγχο χρήσης σε επαγγελματικά και οικιακά κτίρια.
Τα τελευταία επτά χρόνια, η Καυκάς παρά την καθίζηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας και την πτώση κατά 60% του κλάδου, έχει καταφέρει να διπλασιάσει τις πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τα καταστήματά της, και να υπερτετραπλασιάσει το μερίδιο που κατέχει στην αγορά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ