Ανάπτυξη με διεθνείς συνεργασίες

«Σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, οι σταθεροί πυλώνες της ανάπτυξής μας είναι το σημαντικό δίκτυο των διεθνών συνεργατών που έχουμε αναπτύξει,

«Σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, οι σταθεροί πυλώνες της ανάπτυξής μας είναι το σημαντικό δίκτυο των διεθνών συνεργατών που έχουμε αναπτύξει, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και η διαρκής επέκταση τόσο των θεραπειών που αντιπροσωπεύουμε όσο και των διεθνών συνεργασιών μας. Αυτοί είναι και οι παράγοντες που μας έχουν επιτρέψει να διευρύνουμε περαιτέρω τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές των ασθενών, ειδικά εκεί που υπάρχουν πραγματικά θεραπευτικά κενά σε χρόνια και δύσκολα αντιμετωπίσιμα νοσήματα». Αυτό αναφέρει ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας GENESIS Pharma ερωτηθείς σχετικά για τους παράγοντες που οδήγησαν στη διάκριση της εταιρείας στον διαγωνισμό της Grant Thorton και Eurobank.
Ετσι σήμερα ύστερα από επτά χρόνια κρίσης λέει ότι «έχουμε καταφέρει να εδραιώσουμε την GENESIS Pharma ως έναν σημαντικό εμπορικό συνεργάτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για κορυφαίες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, κυρίως γιατί λειτουργούμε δίνοντας έμφαση στην τεχνογνωσία, στην ποιότητα και στην ακεραιότητα. Ταυτόχρονα, ακριβώς επειδή είμαστε μια αμιγώς ελληνική εταιρεία και βασιζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις ώστε να διαχειριστούμε το διαρκές stress test στο οποίο μας υποβάλλουν οι συνθήκες, μάθαμε να δουλεύουμε με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, τρομερή ευελιξία, καλά αντανακλαστικά, πολύ καλό συντονισμό και ψυχραιμία».
Νέες θεραπείες


Οσον αφορά τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας για το επόμενο έτος, η εισαγωγή νέων θεραπειών στην ελληνική αγορά είναι ένας σταθερός στόχος για την GENESIS Pharma. Συμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «οι περισσότεροι διεθνείς συνεργάτες τους κάνουν σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών και ήδη έχουν λάβει έγκριση στο εξωτερικό ή βρίσκονται σε τελική φάση καινοτόμες θεραπείες σε διάφορους νευραλγικούς θεραπευτικούς τομείς που η εταιρεία ελπίζει να μπορέσει να εισαγάγει σε εύλογο χρονικό διάστημα στην ελληνική αγορά. Παράλληλα», τονίζει ο ίδιος, «η εταιρεία παρακολουθεί στενά και την ερευνητική δραστηριότητα μικρότερων εταιρειών για πιθανές νέες συνεργασίες».
Ο κ. Ευριπίδης, αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το 2017, σημειώνει ότι «στην παρούσα χρονική στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει κανείς σε προβλέψεις. Το θέμα της αξιολόγησης παραμένει ανοιχτό, το ίδιο και το θέμα του χρέους και το πλαίσιο συνεργασίας με τους εταίρους. Για πολλοστή φορά υπάρχει μια γενική αστάθεια και πολλά σενάρια. Αυτό από μόνο του δεν βοηθάει το οικονομικό κλίμα», επισημαίνει και προσθέτει ότι «ως πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και μέσα από τις επαφές μας με εκπροσώπους από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, είμαι σε θέση να γνωρίζω πως η παρούσα κατάσταση ανάγει σε πραγματικό γρίφο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που είναι ζωτικός για τις επιχειρήσεις και βέβαια τους επενδυτές.Παράλληλα», αναφέρει, «η υπερφορολόγηση αποτελεί μια μεγάλη θηλιά για την υγιή επιχειρηματικότητα και δυστυχώς βλέπουμε, ακόμη μια φορά, πολύ μεγάλη έμφαση στα φοροεισπρακτικά μέτρα εις βάρος των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που μπορούν να αναμορφώσουν ουσιαστικά τις συνθήκες της αγοράς. Η ανάκαμψη της οικονομίας και η βελτίωση των δεικτών απασχόλησης, που θεωρώ πως αποτελεί ένα επίσης πολύ σημαντικό στοίχημα, απαιτούν συνέπεια απέναντι στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις –ώστε να ελπίζουμε πως θα βγούμε το συντομότερο δυνατόν από τον φαύλο κύκλο των Μνημονίων –και έναν ρεαλιστικό και ουσιαστικό εθνικό σχεδιασμό ανταγωνιστικότητας, ανάπτυξης και δημοσιονομικής ισορροπίας».
Διεθνείς συνεργασίες


Με στόχο να διασφαλίσει στους ασθενείς που πάσχουν από σπάνια, χρόνια και βαριάς μορφής νοσήματα, άμεση πρόσβαση σε καινοτόμες, πρωτότυπες θεραπείες, η GENESIS Pharma έχει υιοθετήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο εμπορικής εταιρείας που αντιπροσωπεύει στη χώρα διάφορες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, αναλαμβάνοντας όλη τη διαχείριση των προϊόντων, άδεια κυκλοφορίας, τιμολόγηση, εισαγωγή, marketing και πωλήσεις. Πλέον το δίκτυο συνεργατών της περιλαμβάνει οκτώ εταιρείες. Μεταξύ αυτών βρίσκονται δύο από τις κορυφαίες εταιρείες φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας βάσει κεφαλαιοποίησης στον κόσμο, οι εταιρείες Biogen και Celgene.
Με έδρα την Αθήνα και θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο, δραστηριοποιείται επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κυρίως στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Κροατία. Διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της πρωτότυπα φάρμακα, υψηλής τεχνολογίας και θεραπευτικής αξίας, στην πλειονότητά τους βιοτεχνολογικά. Σήμερα, εισάγει συνολικά 20 φάρμακα σε έξι θεραπευτικούς τομείς: νευρολογία, ογκολογία, αιματολογία, ρευματολογία, δερματολογία και νεφρολογία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.