Μερικές εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένης εκδοχής του VW Golf, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επαναφέρει το δημοφιλές μικρομεσαίο hatchback στο προσκήνιο της επικαιρότητας δημοσιεύοντας τις «εξωτικές» προδιαγραφές της κορυφαίας έκδοσής του. Κάτω από το καπό τού κατά παράδοση τετρακίνητου Golf R διατηρείται ο δίλιτρος TSI κινητήρας βενζίνης, η μέγιστη ισχύς του οποίου αγγίζει τους 310 ίππους. Τη διαχείριση των 400 Nm ροπής αναλαμβάνει το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο απέκτησε έβδομη σχέση και ταχύτερες αντιδράσεις. Παράλληλα με το ανανεωμένο Golf R, η VW πρόσθεσε μία ακόμα έκδοση στην βάση της γκάμας του αυτοκινήτου, την οποία εφοδιάζει ο τρικύλινδρος TSI κινητήρας του 1,0 λίτρου που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αποδίδει 85 ίππους και θα καταναλώνει μόλις 4,8 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.
H επόμενη ημέρα

Το Audi Q3 επιστρέφει με αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις και ποιοτικότερα χαρακτηριστικά, τα οποία θα του επιτρέψουν να πάρει τις απαραίτητες αποστάσεις από το μικρότερο, πιο προσιτό Q2, με το οποίο θα μοιράζεται αρκετά από τα μηχανικά μέρη του.

Επίδειξη ισχύος

Τα διακριτικά NISMO θα φέρει η κορυφαία έκδοση του νέου Nissan Micra. Πέρα από τις απαραίτητες σχεδιαστικές παρεμβάσεις και τις όποιες αναβαθμίσεις, τον πρώτο λόγο θα έχει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, η απόδοση του οποίου θα προσεγγίζει τους 200 ίππους.

Ωδή στην πρακτικότητα

Με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στη Γηραιά Ηπειρο, η Alfa Romeo Giulia αναμένεται να προσθέσει στη νεοσύστατη γκάμα της station wagon εκδόσεις. Διατηρώντας κάτω από το καπό της τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel και ενισχύοντας τον εκλεπτυσμένο δυναμισμό με αρκετές δόσεις πρακτικότητας.

Εκκεντρικότητες

Τις αναλογίες ενός shooting brake θα υιοθετήσει εντός του 2017 η Porsche Panamera, ακολουθώντας το σχεδιαστικό παράδειγμα ενός καλλίγραμμου πρωτοτύπου που αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο του 2012. Ο εκκεντρικός, ακόμα και για τα δεδομένα της γερμανικής φίρμας, σχεδιασμός συναντά τις εξίσου εξωτικές προδιαγραφές ενός τετράτροχου υψηλών επιδόσεων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ