Ξένες ταινίες



«Ο αδελφός του Αϊ-Βασίλη»
(Fred Claus)
STAR, 17.30
Πρόκειται για μια διασκεδαστική και τρυφερή κωμωδία με κεντρικούς ήρωες τον Φρεντ Κλάους, τον αδελφό τού Αϊ-Βασίλη, γνωστού και ως Σάντα Κλάους. Μεγαλωμένος στη σκιά του αδελφού του Νικ, o Φρεντ αποβάλλει τη γιορτή των Χριστουγέννων από μέσα του και γίνεται στρυφνός. Κάποια στιγμή όμως, έναν μαγικό Δεκέμβρη όπου ο Φρεντ βρίσκεται στον Βορρά (έχοντας ταξιδέψει πρώτη θέση με τάρανδο), συνειδητοποιεί ότι ο αδελφός του ο Νικ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, όταν ένας επιτήδειος προσπαθεί να ακυρώσει τα Χριστούγεννα μια για πάντα. (ΗΠΑ, 2007, 103′)

«Και μετά ήρθε ο έρωτας»
(Fools rush in)
MΕGΑ, 23.30
Η ρομαντική ιστορία ενός γιάπη από τη Νέα Υόρκη και μιας Αμερικανομεξικανής που παίζουν με την τύχη τους στο πιο παλιό παιχνίδι του κόσμου: αυτό της αγάπης! Οταν ξανασυναντώνται τρεις μήνες μετά την πρώτη τους συνάντηση, εκείνη είναι έγκυος. Αποφασίζουν να παντρευτούν και εκεί ξεκινούν όλα τα προβλήματα. (ΗΠΑ, 1997, 105′)
Εορταστικά προγράµµατα



Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης
ΕΡΤ1, 12.15
Σε απευθείας σύνδεση με την αυστριακή πρωτεύουσα μεταδίδεται η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία υπό τη διεύθυνση του Gustavo Dudamel. Η διάσημη ορχήστρα θα ερμηνεύσει έργα Franz Lehár, Emile Waldteufel, Johann Strauss υιού, Josef Strauss, Franz von Suppé, Carl Michael Ziehrer, Otto Nicolai, Johann Strauss πατρός και Eduard Strauss.
Εορταστική συναυλία της Φιλαρµονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης
ΕΡΤ3, 22.30
Εορταστική συναυλία για την 120ή Επέτειο του Κάρνεγκι Χολ. Τη φημισμένη Ορχήστρα με ξεχωριστούς καλεσμένους τον πιανίστα Emanuel Ax, τον τσελίστα Yo-Yo Ma και τον βιολιστή Gil Shaham διευθύνει ο Alan Gilbert. Συμμετέχει η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια-ηθοποιός Audra McDonald ερμηνεύοντας τραγούδια του Duke Ellington.

HeliosPlus