Ξένες ταινίες



«Μη σπρώχνεις, έρχομαι»
(Due date)
Star, 23.30
Για να προλάβει τη γέννηση του παιδιού του ένας καλοβαλμένος αρχιτέκτονας (Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ) αναγκάζεται να διασχίσει την Αμερική παρέα με έναν ηθοποιό τον οποίο δεν αντέχει καθόλου (Zακ Γαλιφιανάκης). Η μία αναποδιά ακολουθεί την άλλη: από την επίθεση που δέχονται από παράλυτο βετεράνο του πολέμου του Ιράκ ως το ντεραπάρισμα του αυτοκινήτου όταν ο ηθοποιός κοιμάται στο τιμόνι ή τη σύλληψή τους στα σύνορα του Μεξικού. Ισως το «Μη σπρώχνεις, έρχομαι» να μην έχει τη φρεσκάδα του «Ηangover» του ίδιου σκηνοθέτη, του Τοντ Φίλιπς, συχνά όμως θυμίζει μια καλή ανανέωση των buddy movies δρόμου της δεκαετίας του 1980. (ΗΠΑ, 2010, 90′)

«Διπλή δύναμη»
(Double team)
Mega, 24.00
Ο καλύτερος άνδρας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που έχει αποσυρθεί και απολαμβάνει τη ζωή κοντά στην όμορφη σύζυγό του, επανέρχεται στην ενεργό δράση για να βοηθήσει στη σύλληψη του πιο επικίνδυνου τρομοκράτη στον κόσμο. Ο ερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ σκηνοθέτης Τσούι Χαρκ, ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες του κινηματογράφου εκεί, παίζει διασκεδαστικά με αυτές τις αναληθοφάνειες, ενώ καταφέρνει να δώσει υπόσταση στην ταινία χάρη στη βιρτουόζικη σκηνοθεσία του. (ΗΠΑ, 1997, 89′)
«Μαφιόζος εκτελεστής»
(One in the chamber)
ΣΚΑΪ, 00.15
Ο Ρέι Κάρβερ είναι ο καλύτερος πληρωμένος δολοφόνος στην αγορά. Οταν όμως δύο διαφορετικές μαφιόζικες οικογένειες τον προσλαμβάνουν, του ζητούν να σπάσει τον ηθικό του κώδικα και να εκτελέσει μια γυναίκα. Το αρνείται και βρίσκεται στο στόχαστρο της μαφίας. Τότε ο Αλεξέι Αντρέεφ αναλαμβάνει να εκτελέσει την αποστολή. Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζ., Ντολφ Λούντγκρεν. (ΗΠΑ, 2012, 91′)

HeliosPlus