θέατρο



Στον «Χώρο Θέατρο»


Το έργο «Θα πεθάνω αν πεθάνεις» της Αννα-Μαρία Νίγκρεν παρουσιάζει η Ελενα Πέγκα στον «Χώρο Θέατρο» από την Παρασκευή στις 21.00. Παίζουν: Γιώργος Βουβάκης, Ορέστης Καρύδας, Κατερίνα Μισιχρόνη και Αλεξάνδρα Ταβουλάρη. Μετάφραση: Βασίλης Παπαγεωργίου. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00.
«Στον καθρέφτη του Παλλάς»


Η Μαρινέλλα και ο Τάκης Ζαχαράτος κάνουν πρεμιέρα στο Παλλάς, παραμονή Πρωτοχρονιάς, με την παράσταση «Στον καθρέφτη του Παλλάς» που υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής. Τα κείμενα υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης, τη μουσική της παράστασης και τις ενορχηστρώσεις ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τις χορογραφίες ο Δημήτρης Παπάζογλου, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη. Τη Μαρινέλλα και τον Ζαχαράτο πλαισιώνουν δώδεκα νέοι καλλιτέχνες που χορεύουν και τραγουδούν με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας. Για 20 παραστάσεις.
«Τρωάδες σήμερα» ως 15/1


Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας γιορτάζοντας τα 30 χρόνια της δημιουργικής του πορείας παρουσιάζει τις «Τρωάδες σήμερα», ένα έργο βασισμένο στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Ελένης Βαροπούλου, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη. Με την Μπέτυ Αρβανίτη στον ρόλο της Εκάβης. Παίζουν: Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Αννα Κουτσαφτίκη, Νίκος Μαυράκης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Τασία Σοφιανίδου. Σκηνικά – κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου.Moυσική: Aγγελος Τριανταφύλλου. Ως τις 15 Ιανουαρίου.
Τελειώνει το «Μόλις χώρισα»


Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων για την ελληνική κωμωδία «Μόλις χώρισα» των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου στο θέατρο Κιβωτός. Με τους Νάντια Μπουλέ, Μέμο Μπεγνή, Σόφη Ζαννίνου, Μαρία Γεωργιάδου, Ορφέα Παπαδόπουλο, Αντιγόνη Ψυχράμη κ.ά. Ως τις 8 Ιανουαρίου.
Μαρωνίτης στο Δώμα


Η εταιρεία θεάτρου «Η Ρόζμαρυ στην κορφή των λόφων» παρουσιάζει στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου το κείμενο του Δημήτρη Μαρωνίτη «Προς εγκατάστασιν ΙΙΙ… Μαύρη Γαλήνη» με τον Γιάννη Τσορτέκη. Γραμμένο σε κελί απομόνωσης το 1973, πάνω σε φθαρμένες χαρτοπετσέτες, πρόκειται για ένα ημερολόγιο απελπισίας και εγκλεισμού, που συνδιαλέγεται με το παρόν, σε μια δημόσια ιδιωτική συνθήκη. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Ως τις 10 Ιανουαρίου.
μουσική

Στο Κελάρι, πριν από τα Φώτα


Η Φένια Παπαδόδημα μαζί με το «Amorgo Quintet» παρουσιάζει μια μουσική παράσταση στο Κελάρι την Πέμπτη (5/1), μαζί με τους Γρηγόρη Ντάνη, Θάνο Χατζηαναγνώστου, Γιώργο Παλαμιώτη και Λεωνίδα Σαραντόπουλο. Στις 22.00.
εκδήλωση

Για τον Γκάτσο


Η τρίτη και τελευταία συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο θα δοθεί την Παρασκευή ανήμερα τα Φώτα στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός» στην πλατεία Καρύτση. Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα αποδώσουν τραγούδια σε στίχους του έλληνα ποιητή. Σε μουσική κυρίως του Μάνου Χατζιδάκι (από τους τρεις κύκλους «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»), καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Επιμέλεια: Αγαθή Δημητρούκα. Στις 21.00.
εκθέσεις

«Αυτοβιογραφία» του Τσαρούχη


Το Ιδρυμα Γιάννη Τσαρούχη και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Δεύτερο Μέρος (1910-1989)», στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Η έκθεση επιχειρεί την αποκρυπτογράφηση και την ερμηνεία της καλλιτεχνικής πορείας του δημιουργού με βασικά εργαλεία τα κείμενά του, τις αυτοβιογραφικές του σημειώσεις, τις προφορικές του διηγήσεις και βέβαια τα ίδια τα έργα του. Διάρκεια ως το τέλος Φεβρουαρίου.
Ο κόσμος των Μπαλσόι


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016 εντάσσεται η έκθεση με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος του θεάτρου Μπαλσόι» που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Περιλαμβάνει εντυπωσιακά εκθέματα από τις παραστάσεις των Μπαλσόι, όπως κοστούμια της Πλισέτσκαγια ή της Μαξίμοβα. Ως τις 12 Φεβρουαρίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ