Λουκουμάδες: ανακατεύω 450 γρ. φέτα, 4 αβγά, 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Βάζω το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ. Καλύπτω την επιφάνεια μιας πιατέλας με ψιλό σιμιγδάλι. Με το κορνέ «κόβω» στρογγυλά «κουλουράκια» επάνω στο σιμιγδάλι για να μην κολλήσουν.
Πουρές: Κόβω σε μεγάλα καρέ τις πιπεριές Φλωρίνης 1 βάζου. Τις στραγγίζω και τις σοτάρω σε 1 κ.γ. βούτυρο αγελάδος
μαζί με 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και 1 πιπερίτσα καυτερή, σε ροδέλες. Ρίχνω 4- 5 κ.γ. ζάχαρη, σβήνω με 2 κ.σ. λευκό ξίδι και αφήνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Περνάω τις πιπεριές από το μπλέντερ ώστε να γίνουν πουρές.
Καθαρίζω 2 ματσάκια ρόκα. Τα ανακατεύω σε μία μπασίνα μαζί με 100 ml έ.π. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι και 1 πρέζα αλάτι.
Τηγανίζω σε φριτέζα τους λουκουμάδες και τους σερβίρω σε κάθε πιάτο μαζί με λίγο πουρέ πιπεριάς και σαλάτα ρόκας (υλικά για 4 ατομικές σαλάτες).
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.