Νέο μη εκτελεστικό μέλος η Eva Cederbalk στην Εθνική Τράπεζα

Την εκλογή της κυρίας Eva Cederbalk ως νέου μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού της συμβουλίου, σε αντικατάσταση του αποχωρήσαντος μη εκτελεστικού μέλους κ. Ευθύμιου Κατσίκα, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Την εκλογή της κυρίαςEva Cederbalk ως νέου μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού της συμβουλίου,σεαντικατάσταση του αποχωρήσαντος μη εκτελεστικού μέλους κ. Ευθύμιου Κατσίκα, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη από το διοικητικό της συμβούλιο, με βάση τοισχύον κανονιστικό πλαίσιο εταιρικήςδιακυβέρνησης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ηκυρίαCederbalk διαθέτει πολυετή και διεθνή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα,έχοντας μεταξύ άλλων διατελέσει μέλος ΔΣ και υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος σε διεθνείςχρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και πληροί τα κριτήρια καταλληλότητας του ν.3864/2010,όπως ισχύει σήμερα.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογήτων νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τονδιαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.