Υλικά (για 6 άτομα)
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
1,5 κιλό χοιρινό (σπάλα), ξεκοκαλισμένο
3 πράσα, σε χονδρές ροδέλες
180 ml λευκό ξηρό κρασί
70 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
70 γρ. αποξηραμένο μήλο, σε φέτες
70 γρ. σταφίδες της αρεσκείας μας
2 κ.σ. φασκόμηλο, τα φυλλαράκια
2 κιλά baby πατάτες, με τη φλούδα, κομμένες στη μέση
200 ml χυμό πορτοκαλιού
250 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε στη γάστρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και τα βάζουμε κι αυτά στη γάστρα. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, το φασκόμηλο, τις πατάτες, τον χυμό και τον ζωμό και ψήνουμε στους 130 °C για περίπου 5 ώρες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε υγρά (ζωμό και χυμό) κατά τη διάρκεια του ψησίματος.