Το πάθος της να ανακατεύει υλικά και να δημιουργεί κρέμες από παιδική ηλικία την οδήγησε στη δημιουργία της οικογενειακής επιχείρησης φυσικών καλλυντικών ΝΙΟΤΙ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την Ελένη Τούσιου-Τριπολιτσιώτη, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε να βρει τους κατάλληλους έλληνες παραγωγούς και να διαθέτει τα προϊόντά της στην Ελλάδα και πλέον και στο εξωτερικό.
Η ιστορία των φυσικών αυτών καλλυντικών βρίσκεται πίσω πολλά χρόνια, καθώς όπως αναφέρει η κυρία Τούσιου-Τριπολιτσιώτη, «από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ανακάτευα πρώτες ύλες δημιουργώντας κρέμες για το πρόσωπο, γαλακτώματα για το σώμα, λάδι για τα μαλλιά που χάριζα στις φίλες μου. Η ιδέα της ΝΙΟΤΙ μου τριβέλιζε για πολλά χρόνια το μυαλό. Ετσι λοιπόν, όταν ο σύζυγός μου, ο οποίος είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στη Βόρεια Ελλάδα, μου ανακοίνωσε ότι θέλει να αποσυρθεί από τη δραστηριότητά του, σκέφθηκα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία να υλοποιήσω το όνειρό μου μέσα από την ανώνυμη εταιρεία του, στην οποία πάντα ήμουν δίπλα του».

«Μόνη μου όμως»,
προσθέτει η ίδια, «δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω, έτσι κάποια στιγμή το συζήτησα μαζί του. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον είδα να εκπλήσσεται αφού ήξερε το πάθος μου. Ενιωσα απίστευτη χαρά όταν μου είπε «ξέρεις ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δεν υπάρχει όμως στη ζωή μόνο το πρέπει αλλά και το θέλω, εγώ θα είμαι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς» όπως και έγινε. Στην απόφασή μας φυσικά στο να υλοποιήσουμε τη ΝΙΟΤΙ συνέβαλε σημαντικά η στροφή όλων μας στην παραγωγή και κατανάλωση ελληνικών προϊόντων, αλλά και η κρίση. Ισως ακούγεται οξύμωρο, αλλά ναι, και η κρίση μάς οδήγησε να δραστηριοποιηθούμε».
Η πρώτη κίνηση της μετόχου της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών ήταν να συνεχίσει τη δραστηριότητα της οικογένειας μέσα από την ανώνυμο εταιρεία που είχε από το 1991 μετατρέποντάς την σε ΝΙΟΤΙ Προϊόντα Ομορφιάς & Υγείας Ανώνυμο Εταιρεία, με την ίδια μετοχική σύνθεση, δηλαδή παρέμεινε και πάλι οικογενειακή εταιρεία. Το δεύτερο βήμα ήταν να βρει τους κατάλληλους χημικούς που ειδικεύονται στο αντικείμενο των καλλυντικών για να αναπτύξουν τις συνταγές.
Παράλληλα, η κυρία Τούσιου-Τριπολιτσιώτη έκανε αμέτρητα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα για να βρει τους καλύτερους προμηθευτές και συνεργάτες. Το αποτέλεσμα βέβαια την αποζημίωσε. «Γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους της υπαίθρου, έτοιμους να βοηθήσουν με όρεξη και προθυμία το εγχείρημα» συνέχισε η ίδια. Το κατάστημα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει αποκτήσει πελάτες και στο γυναικείο και στο ανδρικό κοινό.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ