ατζέντα

Το Ιδρυμα Γιάννη Τσαρούχη και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης.

εκθέσεις

«Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας»


Το Ιδρυμα Γιάννη Τσαρούχη και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Δεύτερο Μέρος (1910-1989)», στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Η έκθεση επιχειρεί την αποκρυπτογράφηση και την ερμηνεία της καλλιτεχνικής πορείας του δημιουργού με βασικά εργαλεία τα κείμενά του, τις αυτοβιογραφικές του σημειώσεις, τις προφορικές του διηγήσεις και βέβαια τα ίδια τα έργα του. Διάρκεια ως το τέλος Φεβρουαρίου 2017.
Μπαλσόι στο Μέγαρο


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016 εντάσσεται η έκθεση με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος του θεάτρου Μπαλσόι» που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Περιλαμβάνει εντυπωσιακά εκθέματα από τις παραστάσεις των Μπαλσόι, όπως κοστούμια της Πλισέτσκαγια ή της Μαξίμοβα. Ως τις 12 Φεβρουαρίου.
Εκθεση για τον Μέμο Μακρή


Εως τις 25 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η αφιερωμένη στον σπουδαίο γλύπτη έκθεση «Μέμος Μακρής, Από την Αθήνα στο Παρίσι, 1934 – 1950» που διοργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγίου Κωνσταντίνου 20, Ομόνοια).
θεατρο



Ενας «δολοφόνος» στη Στέγη


«Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά – Ενας δολοφόνος στο Τόκιο» είναι η νέα παραγωγή του Σύλλα Τζουμέρκα και της Γιούλας Μπούνταλη που παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και εκτός Στέγης. Πρόκειται για ένα θρίλερ με σασπένς και δράση. Παραστάσεις από 25 ως 20 Δεκεμβρίου και από 2 ως 8 Ιανουαρίου, στις 20.30. Κατάλληλο για ηλικίες 15+ με τη συναίνεση γονέων ή κηδεμόνων.
«Καθαρή πόλη» ξανά


Πέντε καθαρίστριες από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Νότια Αφρική, τη Μολδαβία και τις Φιλιππίνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα είναι οι πρωταγωνίστριες της «Καθαρής πόλης» των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη. Η παράσταση που πρωτοανέβηκε στη Στέγη την περασμένη σεζόν επανέρχεται αυτή τη φορά στην Πειραματική Στέγη του Εθνικού Θεάτρου. Ως τις 8 Ιανουαρίου, στις 21.00.
«…και Ιουλιέτα» σε 3D


Ο μονόλογος του Ακη Δήμου «…και Ιουλιέτα» κάνει πρεμιέρα στις 30 Δεκεμβρίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία του Ανγκ Λι, με την Πέμυ Ζούνη. Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο που συνδυάζει την τεχνολογία με το κλασικό. Κάθε Σάββατο στις 19.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00.
«Χασίς» στο Θησείον


Ο Ακύλλας Καραζήσης παρουσιάζει το «Χασίς» σε δική του δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία στο θέατρο Θησείον. Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής. Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Κορνήλιος Σελαμσής, Μαριλένα Ρασιδάκη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, ως 31.1.2017.
Λίγες ακόμη παραστάσεις


Τελευταίες παραστάσεις, ως τις 8 Ιανουαρίου, για την «Αρρώστια της νιότης» του Φερντινάντ Μπρικνέρ σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Λάλου στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις, στο Γκάζι. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.00.
«Λωξάντρα» στο Μεταξουργείο


Η Αννα Βαγενά ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων της «Λωξάντρας» στο θέατρο Μεταξουργείο στις 15 Ιανουαρίου. Ερμηνεύει την ηρωίδα της Μαρίας Ιορδανίδου μέσα από έναν μονόλογο σε δική της διασκευή. Κυριακή στις 19.00 και Δευτέρα στις 20.00.
μουσική

«Μεσσίας» του Χέντελ


Το διάσημο ορατόριο «Μεσσίας» του Χέντελ παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανήμερα Χριστούγεννα. Την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης και συμμετέχουν η Μαρία Παλάσκα (σοπράνο), Ξαβιέ Σάμπατα (κόντρα τενόρος), Γιάννης Φίλιας (τενόρος) και Χριστόφορος Σταμπόγλης (μπάσος). Συμπράττει η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Στις 20.30.
Χριστουγεννιάτικο γκαλά της ΕΛΣ


Αριες και ντουέτα από διάσημες όπερες παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο φουαγέ της Κεντρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο. Συμμετέχουν οι μονωδοί: Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), Ελενα Κελεσίδη (υψίφωνος), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος), Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος), Μαρισία Παπαλεξίου (μεσόφωνος), Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος). Στο πιάνο συνοδεύει η Σοφία Ταμβακοπούλου. Στις 28/12, στις 20.00. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Συναυλίες στο Μπενάκη


Μουσική πλατφόρμα για νέους ήχους και πειραματισμούς προτείνει το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138 μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων σε επιμέλεια Γιώργου Γιαννόπουλου. Την Τετάρτη (28/12) οι «Βlues fathers & the Swingers». Ωρα έναρξης: 19.30.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.