Δύο ημέρες μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται (23/12, 21:15) την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ για την 14η αγωνιστική της Euroleague. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Τσάβι Πασκουάλ, τόνισε πως η ισπανική ομάδα είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Μπαρνιάνι, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε στην media day της ομάδας του: «Η Μπασκόνια είναι μια πολύ καλή και «γεμάτη» ομάδα σε όλες τις θέσεις. Προφανώς ο Σέιν Λάρκιν και ο Μπομπουά έχουν τα «κλειδιά» σε αυτό το σύνολο.

Ο Μπαρνιάνι, επίσης, είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, από τη στιγμή που η Μπασκόνια κάνει μια εξαιρετική χρονιά. Παίζουμε στο ΟΑΚΑ και περιμένουμε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους μας».

Ο Πασκουάλ αναφέρθηκε και στον Τζεντίλε, ο οποίος σήμερα προπονήθηκε για πρώτη φορά με την νέα ομάδα του, λέγοντας: «Είμαστε χαρούμενοι που ο Τζεντίλε είναι εδώ, μαζί μας. Θα δούμε μέρα με τη μέρα πότε θα αγωνιστεί για πρώτη φορά».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε για τον αγώνα κόντρα στην πρώην ομάδα του: «Όπως εμείς, έτσι και αυτοί ταξιδεύουν. Είναι μία ομάδα, η οποία πιστεύω παίζει το ίδιο μπάσκετ που έπαιζε πέρυσι και ας άλλαξε το ρόστερ. Έχει κάνει εννέα νίκες στην Euroleague, κάτι που σημαίνει πως παίζουν πάρα πολύ καλά και έχουν κερδίσει εκτός έδρας παιχνίδια, όπως αυτό στη Ρεάλ.

Σήμερα ήρθαμε στην Αθήνα, θα προετοιμαστούμε για ένα πολύ δυνατό παιχνίδι για εμάς, όπου πρέπει να κερδίσουμε. Σίγουρα χθες δείξαμε ένα πρόσωπο διαφορετικό σε σχέση με αυτό που δείχνουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μπήκαμε δυνατά από την αρχή, μετά σε κάποιο διάστημα χάσαμε τη διαφορά, αλλά δεν το παρατήσαμε το παιχνίδι και το κάναμε εύκολο.

Σημασία έχει ότι κερδίσαμε, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τι έγινε στο Μιλάνο. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Δεν χρειάζεται να γίνεται αυτό. Στην Ελλάδα από τη μία μέρα στην άλλη είμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Δουλειά και ό,τι μας ζητάει ο προπονητής».