Ελληνική σειρά



«Μπρούσκο»
ΑΝΤ1, 21.00
Η Μελίνα έχει πάρει οριστική απόφαση να φτιάξει το επαγγελματικό της μέλλον, όσο επώδυνες και αν είναι οι συνέπειες. Ο Σήφης τη βοηθάει και της συμπαραστέκεται, παρότι θεωρεί την απόφασή της παρορμητική και λανθασμένη. Ο Ματθαίος απαιτεί από τον Αντρέα, που έχει πάει κρυφά στην Κύπρο, να μη συγκατοικήσει με την Αναστασία στο ίδιο σπίτι που μένει και ο γιος του. Η απάντηση του Αντρέα είναι σκληρή και απόλυτη. Ο Σήφης και η Αλκηστις είναι διαλυμένοι από τον χωρισμό τους, ενώ η Δάφνη αποφασίζει να αποκαλύψει στον Μύρο το ένοχο μυστικό του παρελθόντος της.

Ξένες ταινίες



«Μόνος στο σπίτι»
(Home alone)
STAR, 21.00
Διάσημη παιδική ταινία των αρχών της δεκαετίας του ’90, έκανε για λίγο διάσημο τον μικρό Μακόλεϊ Κάλκιν, ο οποίος επανέλαβε τον ρόλο του χαμένου πιτσιρίκου και στη συνέχειά της. (ΗΠΑ, 1990, 96′)
«Ο Νονός»
(The Godfather)
ANT1, 00.15
Το αριστούργημα του Φράνσις Κόπολα και η καλύτερη ταινία που πραγματεύθηκε ποτέ τη Μαφία, με έναν Μάρλον Μπράντο αποκαλυπτικό στον ρόλο του πάτερ φαμίλια της οικογένειας Κορλεόνε. Ο Κόπολα καταφέρνει να μας οδηγήσει στα άδυτα του οργανωμένου εγκλήματος και η εμπειρία που μας αφήνει η ταινία του είναι με μια λέξη αξέχαστη. Εξαιρετικό και το υπόλοιπο καστ, ο Αλ Πατσίνο, ο Τζέιμς Κάαν, ο Ρόμπερτ Ντιβάλ και ο Τζον Καζάλε στους ρόλους των γιων του Μπράντο. Θυμίζουμε ότι ο «Νονός», που είναι βασισμένος στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο, συνεχίστηκε το 1975 με τον «Νονό 2», επίσης του Κόπολα, ενώ ένα τρίτο μέρος «έκλεισε» την ιστορία του το 1990. (ΗΠΑ, 1972, 165′)

HeliosPlus