Ξένες ταινίες



«Αγάπη είναι…»
(Love actually)
ALPHA, 23.00
Ενα μωσαϊκό σχέσεων ανάμεσα σε ζευγάρια, εραστές, γονείς ή φίλους, εχθρούς ή αγνώστους μεταξύ τους. Γλυκόπικρες ιστορίες, που συναντώνται και διασταυρώνονται λίγες ημέρες προτού το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί το νέο έτος. Δέκα διαφορετικές ιστορίες, αλλά με έναν παράξενο τρόπο κατά βάθος κοινές. Αφού τελικά ό,τι και να γίνει, στο τέλος αυτό που μένει (ή αυτό που λείπει) δεν είναι τίποτε άλλο από την αγάπη. (Βρετανία/ΗΠΑ/Γαλλία, 2003, 136′)
«Inception»
Star, 23.15
Ο Κρίστοφερ Νόλαν κάνει μια βουτιά στον κόσμο των ονείρων με πυρήνα τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, έναν επιδέξιο ληστή των πολύτιμων μυστικών από τα βάθη του υποσυνειδήτου. Η Μαριόν Κοτιγιάρ δίνει την πιο ζεστή ερμηνεία σε αυτό το δαιδαλώδες, δυσνόητο αλλά εμπνευσμένο σε αισθητική θρίλερ. (HΠΑ, 2010, 132′)
«Επικίνδυνη οικογένεια»
ΣΚΑΪ, 24.00
Μπορεί το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να λειτουργεί άψογα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να προστατέψει τους μάρτυρες από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ειδικά αν πρόκειται για πρώην μέλη της μαφίας που είναι εθισμένα στην παρανομία. (ΗΠΑ, 2013, 111′)
«Η χρηματαποστολή»
(Money train)
Mega, 24.00
Δύο θετά αδέλφια, ο Τζον (Γουέσλι Σνάιπς) και ο Τσάρλι (Γούντι Χάρελσον), ο ένας μαύρος, ο άλλος λευκός, εργάζονται ως μυστικοί αστυνομικοί στο μετρό της Νέας Υόρκης. Ονειρεύονται τη ληστεία της «χρηματαποστολής» του τρένου που μεταφέρει εισπράξεις εκατομμυρίων, πράγμα που ως σήμερα δεν έχει καταφέρει κανείς. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν η γοητευτική συνάδελφος Γκρέις (Τζένιφερ Λόπεζ) μπαίνει ανάμεσά τους. (ΗΠΑ, 1995, 106′)

HeliosPlus