Δεν θέλει το τιμόνι της Wanda ο μοναχογιός του Γουάνγκ Ζιανλίν

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα ξεκαθάρισε την περασμένη Τρίτη ότι θα κρατήσει ο ίδιος το τιμόνι της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα ξεκαθάρισε την περασμένη Τρίτη ότι θα κρατήσει ο ίδιος το τιμόνι της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του όσο ο ίδιος κρίνει πως οι δυνάμεις του το επιτρέπουν. Και ότι εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να το κληροδοτήσει στον μοναχογιό του. Οχι ότι τον πήραν τα χρόνια τον Γουάνγκ Ζιανλίν. Ο άνθρωπος μόλις έκλεισε τα 62 χρόνια του. Ηταν όμως κατηγορηματικός: ο κανακάρης του, Γουάνγκ Σικόνγκ, δεν θα κληρονομήσει την Dalian Wanda Group Co. Οταν έρθει η ώρα, τη διεύθυνση του πολυσχιδούς ομίλου θα αναλάβουν επαγγελματίες μάνατζερ.
Ο ηλικίας 29 ετών Γουάνγκ Σικόνγκ κατέχει ήδη μερίδιο 2% του ομίλου Wanda. Επίσης είναι μια διασημότητα του Διαδικτύου στη χώρα του, καθώς περισσότεροι από 21 εκατομμύρια Κινέζοι τον «ακολουθούν» στο μπλογκ του. Επιπλέον ο γιος του κινέζου μεγιστάνα είναι ένας δραστήριος επενδυτής σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους, με προτίμηση τις ιντερνετικές εταιρείες, και δη τις εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών και στοιχημάτων.
Ο Γουάνγκ Σικόνγκ ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, δεν δέχεται να αναλάβει το τιμόνι του ομίλου Wanda που δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα που ξεκινά από τα ακίνητα και φθάνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έχει χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 634 δισ. γουάν (91,7 δισ. δολάρια). Δεν θέλει, λέει, να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του επειδή… δεν θέλει να ζήσει τη ζωή που έζησε και ζει εκείνος! Ετσι ο πλουσιότερος Κινέζος, η προσωπική περιουσία του οποίου αποτιμάται από το εξειδικευμένο σε αυτά αμερικανικό περιοδικό «Forbes» στα 33,3 δισ. δολάρια (η εκτίμηση αφορά τον Αύγουστο του 2016), ανακοίνωσε τελεσίδικα ότι θα παραδώσει τα κλειδιά των επιχειρήσεών του σε «επαγγελματίες».

«Ισως είναι καλύτερα να αναλάβουν επαγγελματίες μάνατζερ. Μπορούμε να τους δίνουμε κατευθύνσεις από το διοικητικό συμβούλιο. Δεν θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε έναν συγκεκριμένο υποψήφιο, θα επιλέξουμε κάποιον από τον ανταγωνισμό»
ξεκαθάρισε ο Γουάνγκ Ζιανλίν αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής του επόμενου διευθύνοντος συμβούλου της Wanda.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.