Γούρια 2017 για χρυσή και καθαρή χρονιά

Αυτές οι ευχές είναι πολύτιμες και μυρωδάτες. Το 2017 είναι σκαλισμένο πάνω σε αυθεντικό σαπούνι ελαιολάδου και ντυμένο με φύλλα χρυσού 22 καρατίων. H Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου (Dimitra Natural) ξεκίνησε να δημιουργεί τα κλασικά, πλέον γούρια της το 2011 και φέτος κλείνει επτά χρόνια.

Αυτές οι ευχές είναι πολύτιμες και μυρωδάτες. Το 2017 είναι σκαλισμένο πάνω σε αυθεντικό σαπούνι ελαιολάδου και ντυμένο με φύλλα χρυσού 22 καρατίων. H Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου (Dimitra Natural) ξεκίνησε να δημιουργεί τα κλασικά, πλέον γούρια της το 2011 και φέτος κλείνει επτά χρόνια. Tα σαπούνια της τα ενέπνευσε ο Όμηρος, ο οποίος χαρακτηρίζει το ελαιόλαδο υγρό χρυσάφι. Τα πρωτότυπα, χειροποίητα, γούρια πλάστηκαν για να συμβολίσουν την Κάθαρση. Δημιουργήθηκαν τις ώρες που οι ουρανοί είναι ανοιχτοί για να δεχθούν τις ευχές και τις προσευχές, από extra παρθένο ελαιόλαδο, αιθέρια έλαια και φύλλο καθαρού χρυσού.

Η Gube Gallery (Μιαούλη 39) της Πάτρας, θα φιλοξενεί και φέτος, σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, τα γούρια της Μιμίκας Χριστοδουλοπούλου, αρχής γενομένης από το 4ο Gallery Weekend που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης στις 17 και 18 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων σε 34 γκαλερί της Αθήνας, 3 του Πειραιά και 6 της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν επίσης 1 γκαλερί από τη Βέροια 1 από την Πάτρα και 1 από τα Τρίκαλα. Παράλληλα, στην Cube Gallery φιλοξενείται και η σειρά σαπουνιών «Little sharings», στην οποία κρύφτηκε κατά την παρασκευή τους ένα μικρό φυλακτό που περιμένει να το ανακαλύψετε ή να το χαρίσετε …

Επίσης στην Cube φιλοξενείται έως τις 7 Ιανουαρίου το art project των συνεργατών της «art fare» με πρωτότυπα έργα σε συμβολικές τιμές. Τα έργα που εκτίθενται, θα μπορεί κάποιος να τα παραλάβει άμεσα και θα ανανεώνονται σε όλη τη διάρκεια του project.

Τα γούρια της Μιμίκας Χριστοδουλοπούλου φιλοξενούνται στην Γκαλερί Ευριπίδη (Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, Κολωνάκι) στο εορταστικό Αrt Bazaar με συμμετοχή 60 καλλιτεχνών και δημιουργών με σκοπό την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, στο πλαίσιο του 4ου Gallery Weekend το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και για όλες τις Εορτές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.