Ξένες ταινίες
«Πολυθρόνα για δύο»
(Trading places)


ANT1, 13.45
Ενας παμπόνηρος μαύρος ζητιάνος (Εντι Μέρφι) παίρνει τη θέση ενός λευκού χρηματιστή (Νταν Αϊκρόιντ) και τον βοηθά να ξελασπώσει. Επιτυχημένη κωμωδία του Τζον Λάντις και μόλις η δεύτερη του Μέρφι, που μετά τον «Μπάτσο του Μπέβερλι Χιλς» βρισκόταν στο ζενίθ της καριέρας του. (ΗΠΑ, 1983, 116′)

«Ο θρύλος ενός ιππότη»
(A knight’s tale)


Mega, 23.15
Ο Χιθ Λέτζερ στον ρόλο ενός ταπεινού χωρικού που γίνεται ιππότης. Μουσική από Queen και David Bowie σε success story μεσαιωνικού χαρακτήρα. (ΗΠΑ, 2001, 126′)
«Απόλυτη διαγραφή»
(Εraser)


Star, 23.30
Ο Τζον Κρούγκερ είναι αστυνομικός με εμπειρία στα προγράμματα προστασίας μαρτύρων. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει την προστασία της Λι Κούλεν, νεαρής γραμματέως σε εταιρεία η οποία, όπως ανακάλυψε, στελέχη της συνεργάζονταν με διεφθαρμένους κυβερνητικούς παράγοντες για την πώληση οπλικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο Κρούγκερ ταξιδεύει με τη Λι στη Νέα Υόρκη και σύντομα ανακαλύπτει ότι μια αμείλικτη καταδίωξη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη καθώς κάποιοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη νεαρή κοπέλα να καταθέσει στο δικαστήριο. (ΗΠΑ, 1996, 105′)
«Κάτω από το ηφαίστειο»
(Under the volcano)
ΕΡΤ1, 01.00
Διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μάλκομ Λόουρι και ένα από τα καλύτερα λογοτεχνικά έργα που έχουν γραφτεί παγκοσμίως. Με κεντρικό ήρωα έναν αλκοολικό βρετανό πρόξενο στο Μεξικό του 1940, το έργο ακολουθεί «από κοντά» και περιγράφει λεπτό προς λεπτό την τελευταία ημέρα του ήρωα και την κατρακύλα του στη μοναξιά και στον θάνατο, υπό την καταστροφική συνοδεία του αλκοολούχου ποτού μεσκάλ. (ΗΠΑ, 1984, 109′)

HeliosPlus