Μία ευχάριστη έκπληξη για την ελληνική οινοποιία έκρυβε η λίστα με τα 10 πιο αξέχαστα κρασιά για το 2016 που δημοσιοποιήσε η εφημερίδα «Τhe New York Times». Ο κορυφαίος κριτικός οίνου, Ερικ Ασίμοβ, δοκίμασε τη Ρετσίνα της ΓΑΙΑ Οινοποιητικής κατά τη διάρκεια μίας τυχαίας στάσης για μεσημεριανό σε ένα ελληνικό εστιατόριο του Σαν Φρανσίσκο και ενθουσιάστηκε.
«Η ρετσίνα είναι ένα από τα πιο περιφρονημένα κρασιά στον κόσμο…Ενα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν οι αρχάριοι για το κρασί είναι ότι η ρετσίνα είναι απαίσια», αναφέρει ο Ασίμοβ, συνεχίζοντας ότι ένα ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο στην αρχή του χρόνου τον έκανε να αναθεωρήσει το στερεότυπο. «Τι αποκάλυψη! Η ρετσίνα Γαία ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ Nobilis, ήταν γοητευτική, λαμπερή και ισορροπημένη, με ευδιάκριτες νότες πεύκου. Ταίριαζε απόλυτα με το ψητό καπνισμένο αρνί και τη σαλάτα μου».
«Περίπου ένα μήνα αργότερα», συνεχίζει ο Ασίμοβ, «ο οινοχόος του Betony στο Μανχάταν ( σ.σ.: σύγχρονο εστιατόριο αμερικανικής κουζίνας βραβευμένο με αστέρι Michelin) μου σέρβιρε σε τυφλή γευσιγνωσία ένα ποτήρι από το ίδιο κρασί. Ηξερα πιο (κρασί) ήταν και ταίριαξε πολύ καλά ακόμα και στο πλαίσιο της σύγχρονης αμερικανικής κουζίνας του εστιατορίου».