Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μίλησε στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Μάκη Προβατά για τις κοινωνικές παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου περί Χρυσής Αυγής. {{{ audio1 }}}


Για τις κοινωνικές παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός


«Τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν, θα κλιμακωθούν. Όλο αυτό είναι ένα πρόσχημα, ένας ελιγμός τον οποίο προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση. Με ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου για την Χρυσή Αυγή

«Γίνεται προσπάθεια εξωραϊσμού του χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνει σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η προσπάθεια όχι μόνο δεν αλλοιώνει, δεν ανατρέπει τον χαρακτήρα της ΧΑ, αλλά αντίθετα αποτελεί βούτυρο στο ψωμί αυτής της νεοφασιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Θεωρούμε επικίνδυνα αυτά τα παιχνίδια τα οποία γίνονται. Δεν είναι μόνο η προσπάθεια να εκμαιευτούν ψήφοι από αυτόν τον χώρο. Ενδεχομένως να είναι και μια προσπάθεια να στηριχθεί το κόμμα για να φύγουν από άλλους πολιτικούς χώρους ψήφοι και να πάνε στη ΧΑ. Η ΧΑ είναι καθαρά συστημικό κόμμα. Η κύρια τοποθέτησή της στον κρατικό προϋπολογισμό δια του εισηγητή της ήταν ότι εκθείαζε τα μοντέλα της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας».