Οι Κασίμα Άντλερς έκαναν την έκπληξη στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, που διεξάγεται στην Ιαπωνία, καθώς επιβλήθηκαν 3-0 της Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.

Οι οικοδεσπότες του τουρνουά έγιναν η πρώτη ασιατική ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης και μόλις η τρίτη εκτός Ευρώπης και Νότιας Αμερικής που θα διεκδικήσει το τρόπαιο, καθώς στο παρελθόν μόνο δύο αφρικανικές ομάδες, η Μαζέμπε το 2010 και η Ράτζα Καζαμπλάνκα το 2013, κατάφεραν να φτάσουν ως τον τελικό.

Οι Κασίμα Αντλερς άνοιξαν το σκορ στο 33΄ με πέναλτι του Σόμα Ντόι, το οποίο υπέδειξε ο Ούγγρος διαιτητής Βίκτορ Κασάι αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Ο έμπειρος ρέφερι ειδοποιήθηκε από διαιτητή που βρίσκεται εκτός αγωνιστικού χώρου και κατέφυγε στο ριπλέι, όπου φαινόταν καθαρά η ανατροπή του Νταϊγκο Νίσι από τον Ορλάντο Μπέριο μέσα στην περιοχή, καθώς οι δύο παίκτες προσπαθούσαν να πάρουν θέση για μία εκτέλεση φάουλ.

Η φάση αρχικά διέλαθε της προσοχής του Κασάι, ο οποίος αφού είδε το βίντεο καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών». Η ιαπωνική ομάδα «σφράγισε» τη νίκη της στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τέρματα των Γιασούσι Εντο (83΄) και Γιούμα Σουζούκι (85΄).

Ο άλλος ημιτελικός της διοργάνωσηςε θα διεξαχθεί την Πέμπτη, με αντιπάλους την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και την Αμέρικα του Μεξικού.