ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
500 γρ. ρεβίθια
2 καρότα, σε χονδρές ροδέλες
1 κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια
1 κρεμμύδι, σε φέτες
250 ml έ.π. ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Τα πλένουμε, τα σουρώνουμε και τα αναμειγνύουμε με τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι σε μια γάστρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών, αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με νερό τα ρεβίθια και κλείνουμε τη γάστρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, φτιάχνουμε ένα ζυμάρι από νερό και αλεύρι και κλείνουμε με αυτό ερμητικά τη γάστρα στην ένωση με το καπάκι. Ψήνουμε για 6 ώρες.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.