Ελληνική ταινία
«Νήσος 2»
Alpha, 21.00
Η εξομολόγηση ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη, ένας χάρτης κομμένος στα δύο, το ανελέητο κυνήγι ενός χαμένου θησαυρού και ένα φάντασμα από τα παλιά. Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι ξέμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Σίκουελ της ταινίας Νήσος. (2011, 105′)

Ξένες ταινίες
«Ολα τα αόρατα παιδιά»
(All the invisible children)

MEGA, 21.00
Μια ταινία για όλα τα «αόρατα» παιδιά, σε κάθε γωνιά της Γης. Επτά ιστορίες από διάφορες χώρες (εμπόλεμη Αφρική, Σερβία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Κίνα) με ήρωες «αόρατα» παιδιά, που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, είναι θύματα εκμετάλλευσης, βιώνουν τις κοινωνικές ανισότητες, επιβιώνουν σε εμπόλεμη ζώνη, θέλουν αλλά δεν μπορούν να παραμείνουν παιδιά. Καταξιωμένοι σκηνοθέτες από κάθε γωνιά του κόσμου προσφέρουν τα δικά τους σχόλια και την προσωπική τους οπτική γωνία στο επείγον αυτό θέμα, ευελπιστώντας να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη. Μια τεράστια παραγωγή, με τη στήριξη της UNICEF, του UN World Food Programme και του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών. Οι παραγωγοί της ταινίας διέθεσαν μέρος των εσόδων στο ταμείο All the Invisible Children (UNICEF, Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού, Επιτροπή Αναπτυξιακής Βοήθειας). (Γαλλία / Ιταλία, 2005, 118′)

«Ο φυγάς»
(The fugitive)

STAR, 22.45
Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρουργός του Σικάγο, δεν έχει παράπονα από τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Ελεν. Ολα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο. Ομως η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό. (ΗΠΑ, 1993, 121′)

HeliosPlus