ατζέντα

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει το έργο του Θωμά Τσαλαπάτη «Ανκόρ» στη σκηνή του θεάτρου Αττις, ολοκληρώνοντας έτσι την τριλογία με τα «Αλαρμ» και «Αμόρ».

θέατρο



«Ανκόρ» στο Αττις


Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει το έργο του Θωμά Τσαλαπάτη «Ανκόρ» στη σκηνή του θεάτρου Αττις, ολοκληρώνοντας έτσι την τριλογία με τα «Αλαρμ» και «Αμόρ». Σκηνοθεσία-σύνθεση κειμένων, σκηνική εγκατάσταση Θ. Τερζόπουλος. Παίζουν: Σοφία Χιλλ, Αντώνης Μυριαγκός. Μουσική: Παναγιώτης Βελλιανίτης. Παραστάσεις: Τετάρτη – Σάββατο (21.00), Κυριακή (19.00).
Τολστόι στο Τέχνης


«Η Σονάτα του Κρόιτσερ» του Λέοντος Τολστόι παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης της Φρυνίχου. Βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα που γράφτηκε το 1880 αποτελεί μια ψυχολογική μελέτη πάνω στον έρωτα, στο γάμο, στη ζήλια ενώ παράλληλα αποτυπώνει την περίοδο μιας προσωπικής κρίσης. Παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κατερίνα Φωτιάδη. Επί σκηνής στο πιάνο ο Θοδωρής Οικονόμου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.
«Νo man’s land»


Σε ζωντανή μετάδοση από το West End του Λονδίνου παρουσιάζεται το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Νο man’s land» («Nεκρή ζώνη») με τους Ιαν Μακ Κέλεν και Πάτρικ Στιούαρτ μαζί με τους Οουεν Τέιλ και Ντάμιεν Μολόνι. Σε σκηνοθεσία του Σον Ματίας, στο Wyndham’s Theatre. Την Πέμπτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο της Σειράς National Theatre Live.
«Στέλλα Βιολάντη» στο Χώρα


Το έργο του Γρηγορίου Ξενοπούλου «Στέλλα Βιολάντη» (Ερως Εσταυρωμένος) παρουσιάζει σε δική του σκηνοθεσία ο Γιώργος Λύρας με τη θεατρική ομάδα Μπουλούκι, προσεγγίζοντάς το με ποιητικό τρόπο, μακριά από ηθογραφικούς περιορισμούς. Παίζουν: Ευγενία Δημητροπούλου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Ηλιάνα Γαϊτάνη κ.α. Παραστάσεις στο θέατρο Χώρα, Δευτέρα & Τρίτη (21.00).
Παράταση «Για την Ελένη»


Ως τις 5 Ιανουαρίου συνεχίζονται, λόγω επιτυχίας, οι παραστάσεις του έργου «Για την Ελένη», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη, που πραγματεύεται τις τελευταίες ώρες της Ελένης Παπαδάκη. Με τη Μαρία Κίτσου στον ρόλο της μεγάλης ελληνίδας ηθοποιού. Μαζί της ο Σπύρος Κυριαζόπουλος, ως βωβός εκτελεστής της. Στο θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις (Ιάκχου 19, Γκάζι). Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη (21.00).
«Relic» στο Bios


Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τη σόλο περφόρμανς «Relic» του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας OSMOSIS στο Bios, που ολοκληρώνει τον κύκλο της στο τέλος Δεκεμβρίου. Την Τετάρτη (14/12) και μετά στις 21/12 και στις 28/12, στις 21.00.

συναυλία



Οπερέτες από την Καμεράτα


Αγαπημένες άριες, σύνολα και ορχηστρικά αποσπάσματα από οπερέτες που άφησαν εποχή («Ο Βαφτιστικός», «Οι Απάχηδες των Αθηνών», «Πικ Νικ», «Θέλω να δω τον Πάπα», «Χαλιμά» κ.ά.) παρουσιάζουν οι μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Γιώργο Πέτρου στις 16/12 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 20.30.
χορός

Ζιζέλ στη Λυρική


Το διάσημο μπαλέτο του Αντόλφ Αντάμ «Ζιζέλ» παρουσιάζει το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από τις 16/12 και για 10 παραστάσεις στο θέατρο Ολύμπια. Χορογραφία: Ιρέκ Μουχαμέντοφ – Μαριούς Πετιπά (κατά τους Ζαν Κοραλί και Ζιλ Περό). Τον ρόλο του τίτλου ερμηνεύουν σε τριπλή διανομή οι Μαγιού Τανιγκάιτο, Μαρία Κουσουνή και Ελεάνα Ανδρεούδη.
ελληνική μουσική

Αγγελική Τουμπανάκη


Η ερμηνεύτρια και performer Αγγελική Τουμπανάκη εμφανίζεται στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στον Ιανό. Tην πρώτη ημέρα παρουσιάζει τραγούδια ελλήνων συνθετών, προσεγγίζοντάς τα με βάση την jazz, ενώ τη δεύτερη ημέρα παρουσιάζει το project της με τίτλο «Toubanaki & the Buzz Bastardz». Ενα πρόγραμμα με τραγούδια σε 7 διαφορετικές γλώσσες. Ωρα έναρξης: 21.30.
κινηματογράφος

Φασμπίντερ στην Ταινιοθήκη


Συνεχίζεται στην Tαινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά oδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, τηλ. 210 3609.695 – 210 3612.046) το αφιέρωμα στο έργο του γερμανού σκηνοθέτη Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (1945-1982). Ως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.
εκδηλώσεις

«Νύχτα Χριστουγέννων»


Η Μαθητική Κοινότητα του Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, τη «Νύχτα Χριστουγέννων», το Σάββατο (17/12) για να στηρίξει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από τις 18.00, στους χώρους του σχολείου στο Παλαιό Ψυχικό (Αγίου Δημητρίου και Παπαναστασίου) θα στηθούν μπαζάρ, μουσικές, θεατρικές και εικαστικές εκδηλώσεις, καθώς και εργαστήρια. Τα έσοδα θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στο σωματείο «Αντιμετώπιση του Παιδικού Τραύματος».
Στο καφέ του Ιανού


Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο καφέ του Βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24, τηλ. 210 3217.917) η Αθηνά Κακούρη θα συνομιλήσει με τον Νίκο Θρασυβούλου για τέχνη, κοινωνία, ζωή. Το κοινό θα υποβάλει ερωτήσεις. Στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.