Αν. Διαμαντοπούλου: «Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, θα προκαλέσει πολύ σοβαρές αναταράξεις, δίνει πάλι έρεισμα στον Σόιμπλε»

Την Παρασκευή για την 09 Δεκεμβρίου η Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε στον Βήμα Fm 99.5 για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και τη σύσταση νέου πολιτικού χώρου

Την Παρασκευή για την 09 Δεκεμβρίου η Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Μάκη Προβατά για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και τη σύσταση νέου πολιτικού χώρου. {{{ audio1 }}}

Για το διάγγελμα του πρωθυπουργού

«Θα προκαλέσει πολύ σοβαρές αναταράξεις. Ενώ δεν έχει κλείσει η περίφημη διαπραγμάτευση και είναι σε εκκρεμότητα η σχέση με το ΔΝΤ και την ΕΕ, ο πρωθυπουργός δίνει έρεισμα για ακόμη μια φορά στον Σόιμπλε».

Για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης


«Είμαστε ένα αλλοπρόσαλλο παιδάκι και λέω παιδάκι γιατί δεν υπάρχει καμία ωριμότητα στην εξωτερική πολιτική. Ούτε με την ΕΕ, τα έχουμε πολύ καλά, και με την Τουρκία αγνοείται απολύτως, τι γραμμή έχουμε. Η λογική που αναπτύσσεται στη Ρωσία για την Κριμαία και την Ουκρανία, η ρητορική που θέλει να τους συνδέουν δεσμοί αίματος, να είναι Ρώσοι, να μιλούν τη ρωσική γλώσσα, να έχουν την ίδια ιστορία, κοινά σύμβολα και κοινούς αγώνες, άρα να δικαιούνται να επέμβουν και να πάρουν μια περιοχή, σκεφτείτε το σε αναλογία με τα δικά μας εθνικά θέματα».

Για τη σύσταση νέου πολιτικού χώρου

«Τώρα που το πολιτικό σύστημα καταστράφηκε, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός ενιαίου και νέου χώρου, η δομή του οποίου να είναι εκ του μηδενός, που δεν θα καλύπτει τον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.