Διαβεβαιώσεις Τσακαλώτου ότι δεν αλλάζει η φορολόγηση των ναυτικών

Διαβεβαιώσεις έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος ότι δεν αλλάζει η φορολόγηση των ναυτικών, οι οποίοι

Διαβεβαιώσεις έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος ότι δεν αλλάζει η φορολόγηση των ναυτικών, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι ότι τροποποιείται το ειδικό καθεστώς φορολόγησής τους. Ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και με στόχο να κλείσει το δημοσιονομικό κενό για το 2018 πρότεινε στους Θεσμούς το μέτρο αυτό, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εγκρίνει μία τέτοια πρόταση.

«Είχαμε μια μεγάλη λίστα που πρότειναν και οι Θεσμοί και εμείς. Μέσα σε αυτή ήταν και οι εισφορές των ναυτικών. Εμείς ποτέ δεν θα το εγκρίνουμε και ποτέ δεν το προτείναμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κλείσει και ο προϋπολογισμός του 2017 και του 2018 χωρίς καμία αύξηση στις κοινωνικές εισφορές των ναυτικών», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία το σενάριο που βρισκόταν στο τραπέζι καταργούσε το ειδικό καθεστώς που διέπει τη φορολόγηση των ναυτικών και όριζε ότι εφεξής θα γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4387/2016, δηλαδή, με φορολόγηση του εισοδήματός τους μέχρι και το ποσοστό 45%, στο οποίο όπως τόνιζε η ΠΝΟ αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης 10%, θα οδηγούσε τον κλάδο των ναυτεργατών σε πλήρη εξαφάνιση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.