Χρ. Σταϊκούρας: «Θα χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018, γιατί ξέρουμε ποιες είναι οι επιθυμίες του ΔΝΤ»

Την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στον Βήμα Fm 99.5 για τα πρόσθετα μέτρα που θα χρειαστούν και για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ., ως κυβέρνηση.

Την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τα πρόσθετα μέτρα που θα χρειαστούν και για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ., ως κυβέρνηση. {{{ audio1 }}}

Για τα πρόσθετα μέτρα που θα χρειαστούν

«Θα χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018, με ότι αυτό σημαίνει, γιατί ξέρουμε ποιες είναι οι επιθυμίες, οι πρωτοβουλίες του ΔΝΤ. Πλέον επιβεβαιώνεται αυτό που υποστηρίζαμε από το καλοκαίρι και διέψευδε η κυβέρνηση: ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν υψηλοί για αρκετά χρόνια μετά το 2018. Ουσιαστικά θα μιλάμε για ένα καινούργιο μνημόνιο, γιατί το προηγούμενο μνημόνιο τελειώνει το 2018».

Για την οικονομική πολιτική της Ν.Δ.

«Κανένα πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής δεν είναι άκαμπτο και ανελαστικό. Η κάθε κυβέρνηση, έχει την ιδιοκτησία του προγράμματος, άρα είναι επιλογή της κυβέρνησης το μείγμα της κυβερνητικής πολιτικής. Εμείς επιλέξαμε κατά το παρελθόν και θα το κάνουμε και στο μέλλον, η δημοσιονομική προσαρμογή να μην είναι από το σκέλος των εσόδων, δηλαδή πιστεύουμε σε χαμηλότερη φορολόγηση, νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.