Το πανετόνε με ιταλικό ταπεραμέντο, είναι συνυφασμένο στη γείτονα χώρα με τα Χριστούγεννα. Πολλοί θρύλοι συνοδεύουν την προέλευσή του. Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει η συνταγή να ανήκει στον μιλανέζο αρτοποιό Τόνι, ο οποίος το προσέφερε τα Χριστούγεννα του 1476 στον Λουδοβίκο ντι Μόρο. Καθώς ο Τόνι περίμενε να ψηθούν οι φοκάτσες του, ιταλικά λαδόψωμα δηλαδή, τον πήρε ο ύπνος και τελικά τις έκαψε. Βλέποντας ότι του είχε περισσέψει ζύμη από το ψωμί, σκέφτηκε να προσθέσει μέλι, σταφίδες και ζαχαρωμένα φρούτα. Ετσι δημιούργησε ένα γλυκό ψωμί και το παρουσίασε στον Λουδοβίκο σαν ψωμί του Τόνι (Pan di Toni).
Tώρα μπορείτε να απολαύσετε το Panettone Perbellini και στην Ελλάδα από την εταιρεία Jeroboam. Παράγεται στην Ιταλία από παραδοσιακό φούρνο και ξεχωρίζει για την αφράτη υφή του, την εξαιρετική του γεύση, αλλά και την παραδοσιακή του συσκευασία.
Αποκλειστικός ΕισαγωγέαςJeroboam ltd
Περισσότερα στο www.jeroboam.gr