Την περασμένη Τρίτη, «σπάσανε» κυριολεκτικά τα τηλέφωνα στο πολιτικό γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, ενώ πάρα πολλοί ήταν οι πολιτικοί του φίλοι που επισκέφθηκαν τον πρώην Πρωθυπουργό για να τον συναντήσουν και να του ευχηθούν. Όχι, δεν ήταν ημέρα των γενεθλίων του, αλλά ήταν η επέτειος της εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ.: το ημερολόγιο έγραφε 29 Νοεμβρίου 2009 όταν ο κ. Σαμαράς κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές και ανέλαβε τα ηνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Την τελευταία περίοδο, στην οδό Δημοκρίτου όπου και το γραφείο του κ. Σαμαρά παρατηρείται έντονη κινητικότητα, καθώς πάρα πολλοί είναι όσοι τον επισκέπτονται, ενώ και ο ίδιος έχει διαρκώς συναντήσεις, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή ενεργοποίηση για πρώην Πρωθυπουργό.
Επειδή γράφονται και λέγονται πολλά, ενώ από ορισμένους κύκλους διακινούνται σενάρια περί των μελλοντικών του σχεδίων, ο ίδιος επιμένει σε συνομιλητές του και το ξεκαθαρίζει με άμεσο τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ.και ο αρχηγός της παράταξης.
Ο πρώην Πρωθυπουργός επιμένει σε όσοι τον ρωτούν ότι «η νίκη της παράταξης είναι λύτρωση για τη χώρα αυτή τη στιγμή» και διευκρινίζει, χωρίς δεύτερη σκέψη, «δηλαδή αυτό σημαίνει νίκη του Κυριάκου, για την οποία παλεύουμε όλοι».
Αυτό εξάλλου σημείωσε και ο ίδιος προ ημερών σε εκδήλωση που έγινε στην Ξάνθη, όπου τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε ότι ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα σύντομα στο 2014 που είχε φέρει η κυβέρνησή του, δηλ. στην επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.
Στις συζητήσεις που κάνει με κομματικά στελέχη, βουλευτές και άλλους παράγοντες της Ν.Δ.με τους οποίους συναντάται συχνά το τελευταίο διάστημα, τονίζει με ένταση ότι στηρίζει αποφασιστικά τον κ. Μητσοτάκη, για τον οποίο λέει ότι θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. «Για την επιτυχία του ως Πρωθυπουργού παλεύουμε και θα παλέψουμε όλοι» φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του.
Σε αυτό το κλίμα, όσοι συναντούν τον πρώην Πρωθυπουργό, υπογραμμίζουν ότι ο κ. Σαμαράς είναι ένα από τα πιο αποφασιστικά στηρίγματα του κ. Μητσοτάκη και λένε ότι ο ίδιος αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος για την πολιτική που ακολούθησε την περίοδο 2012 – 2014.
Ο κ. Σαμαράς, όταν μιλά ανοικτά, αναφέρεται με έμφαση στην κατάσταση που βρισκόταν η χώρα το χειμώνα του 2014 και εμμένει ότι εάν δεν είχε διακοπεί η πορεία της κυβέρνησής του θα ήταν ήδη εκτός μνημονίου.
Εκτός από τις πολλές αναφορές στην οικονομία, ο ίδιος αναφέρεται στην πολιτική που ακολούθησε στα ζητήματα της ασφάλειας, της δημόσιας τάξης και της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.
Μάλιστα, ο ίδιος όταν επιλέγει να ανοίξει συζήτηση για τα εθνικά, δίνει έμφαση στις «ήρεμες σχέσεις» που είχε επί της πρωθυπουργίας του η Ελλάδα με την Τουρκία, ενώ μιλά ακόμα και για την αναγνώριση από την Αίγυπτο της Ελληνικής ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου. «Επί των ημερών μας η Ελλάδα ήταν πιο σεβαστή από τους γύρω τους. Και πιο ασφαλής, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά» φέρεται να έχει πει.
Όπως είναι αυτονόητο ο κ. Σαμαράς θεωρεί, στέλνοντας και μήνυμα σε κάθε πλευρά, ότι οποιαδήποτε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του.
Δεν είναι λίγες οι φορές που λέει σε συνομιλητές του για μια συνάντηση που είχε πριν καιρό με κάποιον παλαιότερο επώνυμο αντίπαλο, που του είπε ότι δικαιώθηκε η Ν.Δ. εκείνης της περιόδου (σ.σ. εννοούσε την περίοδο 2012 – 2014) σε όλα και αναφέρει και όσα αρνητικά μέτρα απέτρεψε ο ίδιος, ενώ δεν διστάζει να δώσει και τα εύσημα στον βασικό του τότε συμπαραστάτη και αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, τον τότε πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Το ενδιαφέρον είναι ότι αρκετοί υποστηρικτές του μέσα από τα social media υπογραμμίζουν ότι ο κ. Σαμαράς αποτελεί «χρυσή εφεδρεία» και «ξέρει να πολεμά και στην πρώτη γραμμή και στην εφεδρεία» και αναφέρουν με έμφαση για τα μελλούμενα: «Το κεφάλαιο που άνοιξε την 29η Νοεμβρίου 2009 για τη χώρα, δεν έχει κλείσει, σίγουρα».