Υλικά (για 1 κορμό)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου μερέντα)
400 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θ.δ.
150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
100 γρ. μπισκότα βουτύρου, τύπου πτι-μπερ, σπασμένα
1 λάιμ (μοσχολέμονο), ακέρωτο, το ξύσμα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με την πραλίνα και το βούτυρο ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ και αφήνουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.