Το Σίτι του Λονδίνου δεν το βάζει κάτω

Με την έγκριση της κατασκευής του ψηλότερου ουρανοξύστη στο Σίτι του Λονδίνου

Με την έγκριση της κατασκευής του ψηλότερου ουρανοξύστη στο Σίτι του Λονδίνου η βρετανική πρωτεύουσα επιχειρεί να ανατρέψει τη μελαγχολία του Brexit. Διότι η κατασκευαστική δραστηριότητα σε ό,τι αφορά τα γραφεία έχει πέσει κάθετα μετά την ψήφο των Βρετανών για αποχώρηση της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Deloitte LLP στις 15 Νοεμβρίου, οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν απογοητευθεί βαθιά από την προοπτική απότομης κάμψης της ζήτησης για νέα γραφεία στο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης μετά το Brexit. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός κατασκευής νέων γραφείων στο Σίτι είχε μειωθεί κατά 42% το τελευταίο εξάμηνο έως τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Παρά ταύτα, οι ιθύνοντες της πόλης ενέκριναν τη Δευτέρα την ανέγερση του νέου επιβλητικού κτιρίου, που θα έχει 73 ορόφους και χώρους γραφείων για να φιλοξενήσουν πάνω από 10.000 εργαζόμενους. Τον ουρανοξύστη ανέλαβε να ανεγείρει η Aroland Holdings Ltd., που εδρεύει στη Σιγκαπούρη.
Το επιβλητικό κτίριο θα ανεγερθεί στο χώρο 1 Undershaft, ένα κομμάτι γης μεταξύ των ουρανοξυστών Cheesegrater και Gherkin. Σε ένα εμβαδόν περίπου 90.000 τετραγωνικών μέτρων ο νέος ουρανοξύστης θα στεγάσει ως επί το πλείστον γραφεία. Θα διαθέτει, όμως, εστιατόριο στον υψηλότερο όροφο, καθώς και πινακοθήκη. Θα αντικαταστήσει έναν άλλο πύργο με γραφεία τα περισσότερα εκ των οποίων χρησιμοποιεί η ασφαλιστική εταιρεία Aviva Plc.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.