Nissan PULSAR: Η ιδανική επιλογή

Δραστηριοποιείται στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks υιοθετώντας το σύνολο των τεχνικών προδιαγραφών του δημοφιλούς Qashqai.

Δραστηριοποιείται στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks υιοθετώντας το σύνολο των τεχνικών προδιαγραφών του δημοφιλούς Qashqai.
Οι αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης και diesel, η άριστη διαχείριση των εξωτερικών διαστάσεων καθώς και οι προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προφίλ χωρίς παρ’ όλα αυτά να αμφισβητούν την υψηλή σχέση αξίας/τιμής που το χαρακτηρίζει.
Ο λόγος για το Pulsar, το καταξιωμένο μοντέλο της Nissan που συμπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την γκάμα της ιαπωνικής φίρμας σε μια κατηγορία που εξακολουθεί να αποτελεί την «καρδιά» της ευρωπαϊκής αγοράς.
Στον σχεδιασμό του αμαξώματoς μπορεί κανείς να διακρίνει τη συγγένεια που διατηρεί με το Qashqai, καθώς και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι άνθρωποι της Nissan ώστε το Pulsar να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό.
Αλλωστε τη διαφορά στην προκειμένη περίπτωση κάνουν οι αναλογίες του αποκλειστικά πεντάθυρου αμαξώματος και ειδικότερα το μήκος του μεταξονίου, το οποίο φτάνει τα 2,7 μέτρα τοποθετώντας το ιαπωνικό hatchback στην κορυφή της κατηγορίας του.
Οχι τυχαία, λοιπόν, ο χώρος για τα κάτω άκρα των πίσω επιβατών μπορεί να συγκριθεί μόνο με προτάσεις της κατηγορίας D, αναδεικνύοντας την άνεση και την πρακτικότητα που μπορεί να προσφέρει το εσωτερικό του Pulsar.
H ποιότητα της κατασκευής αποτελεί ένα ακόμα προσόν του θαλάμου επιβατών, από τον οποίο δεν λείπουν εκείνα τα στοιχεία εξοπλισμού που με τη σειρά τους εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Προηγμένες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας που δημιουργούν μια πραγματική ασπίδα ασφαλείας γύρω από το αυτοκίνητο, περιορίζοντας τις πιθανότητες εμπλοκής του σε ατύχημα.
Οπως και στο Nissan Qashqai, έτσι και στο Pulsar η γκάμα των εκδόσεων απαρτίζεται από υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και diesel, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων αποτελεί η αποδοτικότητα.
Η αρχή γίνεται με τον κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και 190 Nm ροπής, εφοδιάζοντας την πιο προσιτή, οικονομικά, έκδοση του αυτοκινήτου.
Την τεχνολογία του άμεσου ψεκασμού καυσίμου και της υπερτροφοδότησης συνδυάζει και το τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης των 1,6 λίτρων, το οποίο χαρίζει στο Pulsar 190 ίππους και τις εκρηκτικές επιδόσεις ενός «hot hatch».
Τον τίτλο της αποδοτικότερης έκδοσης διεκδικεί εκείνη που εξοπλίζεται με τον μοναδικό πετρελαιοκινητήρα της γκάμας του Pulsar. Με χωρητικότητα 1,5 λίτρων παράγει 110 ίππους και 260 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά χαμηλές τιμές κατανάλωσης καυσίμου –από 3,6 λίτρα/100 χλμ.
Το νέο Nissan PULSAR διατίθεται σε τρεις εκδόσεις (Energy, Acenta και Techna), προσφέροντας σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 5 ιντσών, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, έξι αερόσακους και σύστημα Start & Stop.
H τιμή για την έκδοση βενζίνης των 1,2 λίτρων ξεκινά από τις 15.850 ευρώ, ενώ με τον κινητήρα πετρελαίου των 1,5 λίτρων το Pulsar κοστίζει από 18.450 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.