Ξένη σειρά
«Μις Μαρπλ»
ΕΡΤ1, 19.00
Ενας συνταγματάρχης, ίσως το λιγότερο δημοφιλές άτομο στο Σεντ Μέρι Μιντ, βρίσκεται νεκρός στο σπουδαστήριο του Πρεσβυτερίου. Καθώς όλοι δυσανασχετούσαν με την υπεροπτική και απαιτητική συμπεριφορά του, η λίστα των υπόπτων μοιάζει να μην έχει τέλος. Η Μις Μαρπλ (Τζέραλντιν ΜακΓιούαν) που αναρρώνει κατ’ οίκον από ένα διάστρεμμα είχε όλο τον χρόνο να παρακολουθεί το Πρεσβυτέριο. Είναι, λοιπόν, πρόθυμη να βοηθήσει τον επιθεωρητή Σλακ να διαλευκάνει το έγκλημα.


Ξένες ταινίες
«Μόνο 1.000 λέξεις»
(A thousand words)


ΑΝΤ1, 13.45
Ενας λογοτεχνικός πράκτορας με μοναδικό χάρισμα στο λέγειν μαθαίνει πως του απομένουν μονάχα 1.000 λέξεις να πει προτού σωπάσει για πάντα. Υπαίτιος για αυτό, ένας γκουρού, ο οποίος για να του δώσει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, καθώς ο πρωταγωνιστής προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί, του χαρίζει ένα δέντρο που φυτρώνει ξαφνικά στην αυλή του. Οπως όμως τα φύλλα πέφτουν από το δέντρο, έτσι και ο ήρωας χάνει σταδιακά μία προς μία τις λέξεις του καθώς το κόστος για τον υπέρμετρο εγωισμό του είναι… η αιώνια σιωπή ή, άλλως, ο θάνατος. Με τους Εντι Μέρφι, Αλισον Τζάνεϊ, Κέρι Ουάσιγκτον. (ΗΠΑ, 2012, 87′)
«28 ημέρες»
(28 days)
MEGA, 01.20
Η Σάντρα Μπούλοκ υποδύεται μια επιτυχημένη νεοϋορκέζα συγγραφέα που κάνει μια ιδιαίτερα έξαλλη και έντονη ζωή την οποία μοιράζεται με τον εξίσου επιρρεπή στις κακές συνήθειες φίλο της. Ωσπου έπειτα από ένα τρακάρισμα με τη γαμήλια λιμουζίνα καταλήγει με δικαστική απόφαση για 28 ημέρες σε κέντρο αποτοξίνωσης. Αν και αποφασισμένη να μη συμμορφωθεί στους κανονισμούς, σταδιακά αποβάλλει τον κυνισμό της και αρχίζει τον δύσκολο αγώνα να πάρει πάλι στα χέρια της τη ζωή της. (ΗΠΑ, 2000, 100′)

HeliosPlus