Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι αμείλικτη και ουκ ολίγες φορές εκδικείται αυτούς που τη διαστρέφουν με εκβιαστική διλήμματα και ψεύτικες υποσχέσεις,για να κερδίσουν εφήμερη δόξα και εξουσία. Όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή ομιλία του κ.Τσίπρα αν μπορούσαν να αποσυνδέσουν το πρόσωπο από το περιεχόμενο του λόγου του,νόμιζαν ότι είχαμε μια επιστροφή…Σαμαρά του 2014.

Η κυβέρνηση που αγωνίζεται ,που τηρεί κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της,που αναγνωρίζεται η προσπάθεια της από όλο και περισσότερους και η αδίστακτη αντιπολίτευση που ζητά εκλογές για να να φέρει νέο μνημόνιο και να βάλει φρένο στο success story…Προφανώς ο κ.Τσίπρας, μετά τις αλλεπάλληλες υπαναχωρήσεις του έχει διαγράψει από τη μνήμη του αυτά που έλεγε ο ίδιος μετά τις ευρωεκλογές του 2014. Τότε που ζητούσε κάθε μέρα εκλογές ,μπλόκαρε την εκλογή Προέδρου για να έρθει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην εξουσία και να ακολουθήσει μια ακόμα ελληνική τραγωδία,με τη σκληρή διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και τον τραγέλαφο του δημοψηφίσματος.

Τώρα που και ο ίδιος βρίσκεται σε μια λεπτή φάση της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση,με αρκετά σοβαρά θέματα ανοικτά και με τις αντοχές του κόμματος του αλλά και της κοινωνίας στο ναδίρ ,προσπαθεί πάλι να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να μεταθέσει τις ευθύνες του για την πορεία της χώρας.
Τώρα ανακαλύπτει ότι οι εκλογές δεν είναι πάντα λύση ,ότι μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα από όσα μπορεί να λύσουν.Είναι όμως αργά γιατί ο ίδιος υπονόμευσε κάθε προσπάθεια συνεννόησης,καλλιέργησε και συνεχίζει να καλλιεργεί ένα πολωτικό κλίμα αντί να προσπαθεί να τελειώνει με τις εκκρεμότητες που δημιουργούνται από την ανεπάρκεια ,την ευθυνοβοβία και τις ιδεοληψίες των υπουργών του.
Από τη μια υποστηρίζει ότι εφαρμόζει πλήρως όσα έχει δεσμευτεί από πέρυσι το καλοκαίρι και από την άλλη κατηγορεί την αντιπολίτευση ως …πέμπτη φάλαγγα των δανειστών. Καμμιά αντιπολίτευση δεν μπορεί όμως να υπονομεύσει μια κυβέρνηση, πολύ περισσότερο να τη ρίξει, αν η ίδια δεν έχει ναρκοθετήσει το έδαφος στο οποίο στηρίζεται.Και ο κ.Τσίπρας και τα στελέχη του,έχουν κάνει ότι περνά από το χέρι τους για να ευτελίσουν την αξιοπιστία τους και να χάσουν την εμπιστοσύνη, ακόμα και αυτών που τους εμπιστεύθηκαν…

ΤΟ ΒΗΜΑ