Υλικά (για 8 άτομα)

Για το ζυμάρι

770 γρ. καλαμποκάλευρο

200 ml γάλα

580 ml νερό

12 γρ. αλάτι

έ.π. ελαιόλαδο για το ταψί

Για τη γέμιση

1 κιλό διάφορα άγρια χόρτα (ζοχούς, καυκαλήθρες, τσουκνίδες, αγκιναράκια, μυρώνια), καθαρισμένα και χονδροκομμένα

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

100 γρ. σφέλα, χονδροσπασμένη

100 γρ. ανθότυρο, χονδροσπασμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα χόρτα, τον άνηθο, το κρεμμυδάκια, αλατίζουμε και πιέζουμε με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα υγρά για το ζυμάρι και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να δέσει και να σφίξει το μείγμα. Στρώνουμε το μισό ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί, απλώνουμε τα χόρτα, πασπαλίζουμε με τη σφέλα και το ανθότυρο και στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζυμάρι.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.