Είκοσι ευρώ για την Ολγα

Αν μη τι άλλο, η Ολγα Κεφαλογιάννη έβαλε λεφτά στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας. Οσοι πήγαν να

Αν μη τι άλλο, η Ολγα Κεφαλογιάννη (φωτογραφία) έβαλε λεφτά στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας. Οσοι πήγαν να την ακούσουν και να συνφάγουν το Σάββατο το βράδυ στη Λάρισα, στον πολυχώρο (για δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων) «Αστέρας», πλήρωσαν εισιτήριο 20 ευρώ. Και πήγαν πολλοί, κάπου 700 άτομα (698 για την ακρίβεια), οι οποίοι μάλιστα, μαθαίνω, προπλήρωσαν το εισιτήριό τους στη Νομαρχιακή προκειμένου να βρουν καρέκλα. Εκλεισαν δηλαδή θέσεις, δύο εβδομάδες νωρίτερα, για να δουν από κοντά την Ολγα. Και αυτή έκανε εμφάνιση ηγετική. Με total black ντύσιμο και μαύρες μπότες, συμβουλευόμενη συνεχώς το σημείωμα που είχε μπροστά της και χειροκροτούμενη διαρκώς, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά εναντίον του Αλ. Τσίπρα. Είπε ότι δεν υπάρχει ούτε μία κοινωνική ομάδα που να μην εξαπατήθηκε από τον Πρωθυπουργό. Υποσχέθηκε κατώτατο εγγυημένο εισόδημα, ανέφερε ότι με το δημοψήφισμα που επιχείρησε ο κ. Τσίπρας κινδύνευσε η βασική επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Ευρώπη και εν συνεχεία επιτέθηκε και εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τον ότι αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης. Στο τέλος, έβγαλε… selfies. Μέτρησαν 698 selfies μέσα σε μία ώρα. Ούτε καν την άφησαν να γευτεί το ψητό κοτόπουλο που της είχαν ετοιμάσει για δείπνο από τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό της. Την Κυριακή εγκαινίασε τα τοπικά γραφεία της ΝΔ και χωρίς καθυστέρηση αναχώρησε για μια νέα εμφάνιση (με εισιτήριο ή χωρίς) στα Τρίκαλα.
Ηταν 11, έμειναν 8

Η εντύπωση που επικρατεί είναι ότι το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη αρχίζει σιγά-σιγά αλλά σταθερά να στερεύει από βουλευτές. Ξεκίνησε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου με 11 βουλευτές και του έμειναν, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οκτώ. Το ερώτημα που τώρα ανακύπτει είναι εάν θα μείνουν τουλάχιστον αυτοί οι οκτώ. Γιατί μαθαίνω ότι πρώτον, ο Σπ. Λυκούδης ήδη ακολουθεί δική του πορεία, με τα δικά του «πιστεύω», δεύτερον, ο Σπ. Δανέλης φλερτάρει με άλλο κόμμα (λένε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλω να το πιστέψω) και ο Αχμέτ Ιλχάντ είναι με το ένα πόδι έξω από το κόμμα. Ο κ. Ιλχάντ έχει αλλάξει άλλωστε πολλά κόμματα. Πήγε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, εν συνεχεία εμφανίστηκε υποψήφιος με τη ΝΔ και στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συχνά διατυπώνει το αίτημα προς τον κ. Θεοδωράκη: «Πες μας σε ποιο κόμμα θέλεις να πάμε και εμείς θα πάμε». Ο πρώτος που αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για την ασαφή πορεία που ακολουθεί το κόμμα ήταν ο Χάρης Θεοχάρης, που πήγε να κάνει δικό του κόμμα, αλλά στην πορεία τον διέγραψε το κόμμα που ίδρυσε. Εν συνεχεία αποχώρησε (ή διαγράφηκε, δεν είχε και τόση σημασία) ο Ιάσονας Φωτήλας και τη Δευτέρα η Κατερίνα Μάρκου. Για την τελευταία αυτό που λέγεται είναι ότι φλερτάρει με το ΠαΣοΚ της Φώφης Γεννηματά, πλην όμως εάν δεν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, τίποτα δεν μπορείς να προδικάσεις. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο κ. Θεοδωράκης που βλέπει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα (και τα στελέχη του) να φεύγουν το ένα μετά το άλλο (ή ακόμα και ομαδικά).
Μια Κατερίνα για τον Πρωθυπουργό

Ονομάζεται Κατερίνα Νοτοπούλου, είναι μόλις 28 ετών, σπουδαγμένη Ψυχολόγος (με μεταπτυχιακό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου), και είναι το κορίτσι που επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας να αναλάβει και να «τρέξει» το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Το γραφείο θα στεγάζεται στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ωστόσο διοικητικά δεν θα υπάγεται στην υπουργό των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλια, αλλά στον υπουργό Επικρατείας και νέο συντονιστή του κυβερνητικού έργου Χριστόφορο Βερναρδάκη. Στη Θεσσαλονίκη όσοι γνωρίζουν την Κατερίνα Νοτοπούλου λένε μόνον για τα κομματικά της ένσημα ότι ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, είχε διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενεργό μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης και με ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης. Μην εκπλαγείτε εάν τη δείτε και υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η Θεωρία του Χάους
Η Θεωρία του Χάους ασχολείται με μη γραμμικά πράγματα που είναι ουσιαστικά αδύνατο να προβλέψει ή να ελέγξει κανείς… Μπορεί θεωρητικά να λέγεται πως η διαπραγμάτευση κυβέρνησης – θεσμών έχει μια γραμμική εξέλιξη και προβλεψιμότητα, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται πάντα στην πράξη. Θέλετε ένα παράδειγμα; Τη Δευτέρα, και ενώ είχαν προηγηθεί συζητήσεις το Σαββατοκύριακο που έδειχναν πως θα επιτευχθεί συμφωνία στον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, άνοιξαν ξανά μέτωπα, κάτι που προκάλεσε παραζάλη στην κυβέρνηση. Ενδεικτικά στις 2 το μεσημέρι στέλεχος του οικονομικού επιτελείου (από αυτά που ονομάζω «πρωτοκλασάτα») υποστήριζε πως είμαστε κοντά στο να καταλήξουμε σε συμφωνία και μόλις μία ώρα αργότερα άλλο στέλεχος δήλωνε πως ακόμη δεν έχει επέλθει σύμπνοια απόψεων. «Βλέπετε να τελειώνουμε;» ήταν η ερώτηση των δημοσιογράφων, για να λάβουν ως απάντηση «ξέρω εγώ;», κάτι που ερμηνεύτηκε πως μόνον η Ντέλια του ΔΝΤ γνωρίζει την απάντηση αυτή. Πάντως, έως το βράδυ της Δευτέρας κυβερνητικές πηγές μού έλεγαν πως το θέμα βρίσκεται στο παρά ένα να διευθετηθεί. Αν εγώ δεν το ακούσω από την ίδια την Ντέλια, δεν θα το πιστέψω πάντως…

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.